Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under augusti 2009

Av Annelie - 13 augusti 2009 18:07


Idag hängde vi på mina jobbarkompisar Ann och Michan, men sina hundar Nusse och Egon, på en promenad. Nusse som är lite äldre markerade direkt att han inte var intresserad av valparnas bus och klättring på varandra... Under promenaden såg det ut som om han himlade med ögonen... ;)


Efteråt släppte vi dem alla tre på Anns trädgård. Egon och Soya brottades och busade, medan Nusse bara gav sej in i leken ett fåtal gånger. Han tyckte nog enbart de var jobbiga...


 Egon och Soya


Egon har övertaget mest hela tiden.


  

Söte Nusse


Egon har kopplat grepp... Hihi! Han är så söt den lille plutten!


Soya var aaaaningens skitig när hon kom hem!


Av Annelie - 12 augusti 2009 21:05


Dagen började bra med fint väder, visserligen ganska kallt, men ändå fint. Efter att jag skjutsat Olle till basketen på morgonen, gick Soya och jag ut i skogen en sväng. Hon är så härlig när vi promenerar! Hon börjar veta vilka stigar vi brukar gå och var vi brukar släppa henne och var vi brukar koppla henne. Hon kommer för det mesta på inkallning, men det gäller ju att var uppmärksam framåt och bakåt för att upptäcka ev lockelser som joggare och svampplockare! ;) När vi kom till Bredstorp gick vi in en liten sväng i ishallen. Tänkte se om hon reagerar när killarna skjuter i sargen. Men det gick mot förmodan jättebra! Hon var nyfiken på vad som hände på isen och verkade inte bry sej om smällarna! Tror hon är en tuff liten tjej!


 


När vi var ute och gick mitt på dagen började det regna! När Soya blivit ordentligt blöt fick hon ett stollaryck, som hon brukar få när hon duschat, i skogen. Hon sprang fram o tillbaka, rullade sej i gräset och sprang in på trädgårdar... Och när vi kom hem torkade hon sej i sin säng. Hann ta några bilder oxå!


Nu kollar jag på fotboll, Sverige - Finland. Och Soya sover på altanen. Hon trivs därute! Eftersom vi har inglasad altan brukar vi ha öppet dit, så hon kan sova där på nätterna om hon vill. Jag sover oxå gott då, eftersom det blir lagom svalt i sovrummet! Skönt! Nej, nu ska jag koncentrera mej på matchen!



Av Annelie - 11 augusti 2009 21:48


Idag hade jag planer på att städa, stryka och fixa här hemma. Men det är ju så tråkigt att jag sparade det till i morgon! Då är det nog roligare... hmmm....


I kväll åkte vi till min kusin Ann-Charlott, hennes man Ulrik, döttrarna Sandra och Olivia och hundarna Maja och Loka. Min moster Ingegerd och morbror Hans var oxå där. Soya har aldrig träffat hundarna innan, så det var lite spännande hur hon skulle reagera. Först strök hon runt lite med svansen mellan benen eftersom Maja och Loka skällde och lekte ganska burdust med henne. Men efter en liten stund insåg, framför allt Loka, att Soya är liten och tog det mycket lugnare med henne. De började leka och leka och sprang som tokar... Medan Loka låg ner och vilade passade Soya på att klättra upp på hennes rygg och huvud. Hon ställde sej jämte Loka och skällde för att få igång henne igen!



Det känns skönt när det finns stolar som man kan gömma sej under om det går för hett till...



Olle i samspråk med min moster Ingegerd och morbror Hans.



Soya och Loka



Kom igen då!




När Maja och Loka lekte hoppade Soya runt och trodde att hon oxå var med...



Chrille dragkampar med Loka



Soya vill vara med och dra!



Maja tyckte mest att det var jobbigt med en valp hemma! Hon låg uttråkad under en stor del av besöket... Hon grymtade lite för sej själv där hon låg och blängde på oss. ;) Emellanåt gick hon ut på gräset för att visa, tillsammans med Loka hur riktig lek ska gå till, sen la hon sej igen...


Tack för vi fick komma och tack för fikat, Lotta och Ulle!


Av Annelie - 10 augusti 2009 20:47


 Vädret har varierat idag, på min sista semestervecka! Förmiddagen var varm och kvav! Sen på eftermiddagen kom (äntligen) åskan och regnet! Låter kanske konstigt, men med åsk-huvudvärk och svettningar är det skönt när det brakar loss! Vi hade en enorm tur för i kväll hade Olle fotbollsträning och då var det uppehåll. Vi passade på att gå med Soya i skogen under tiden och när vi kom hem började det regna igen. Så ibland går det våran väg... ;) Men nu hoppas jag det blir lagom varmt och skönt resten av veckan och det räcker om det regnar på nätterna!!!


Idag har jag, förutom att vara taxichaufför, sytt gardiner och målat om lite hyllor! Himla kul att göra nåt som man blir nöjd med, utan svordomar och tårar... ( Min familj har hört en hel del när jag försöker sy och fixa hemma...)

Sen har jag skjutsat ungar på olika träningar... Olle hade basketskola i idrottshuset på morgonen, sen har jag kört en hel del turer till ishallen och fotbollsplanen... ( Petter o Cajsa brukar cykla själva, men när det regnar och åskar kör jag dem gärna) Det börjar nu, med alla turer till ishallen... Petter och Chrille är uppe där nu ikväll och tittar på match... Och på lördag åker de till Norrköping och spelar! Och det är mitten på augusti! Tur att jag har Soya, som håller mej sysselsatt när de andra är borta!



Soya har fläkt ut sej på gräset efter en lång lekstund på trädgården.



Och Soya har fläkt ut sej på altanen efter promenad i skogen!


I morgon bär det av till frissan med mej... Hoppas jag kan visa mej ute sedan! Nädå,hon är jätteduktig, min frissa Therese, och jag brukar alltid vara nöjd när hon klippt mej.


Ha en skön måndagskväll!!

Av Annelie - 9 augusti 2009 20:57


Ja, då var man hemma igen! Trots att vi har haft det väldigt bra i Göteborg är det ändå skönt att vara på hemmaplan igen! Idag har vi strosat runt på stan och shoppat lite... Var inne i många roliga affärer... Bland annat fanns det en i Nordstan med olika kökssaker. Mycket fint och mycket dyrt! Var även inne i en fin liten shop med olika pennor, papper, block, doftljus och kort!!! Sen blev det ju en hel del klädaffärer oxå! Ungarna fick lite tröjor (men det är svårt att handla när de inte är med... Kläderna kan bli succe´men lika gärna en stor flopp!!!) Lite böcker inhandlades oxå!


När vi kom hem tog barnen och Soya emot oss! Allt hade gått bra med Soya i helgen! Men hon hade grävt i svärmors land och tuggat på kusin Malins sko... Hmm.... Det är tur att det finns lite bus i henne... :))


Ja, helgen har som sagt varit bra! Hotellet var fräscht och fint och det var kul att se Madonna... Men konserten var väl inte en 10 poängare... Saknade lite av de gamla låtarna och de gamla hon hade med hade hon remixat så man inte kunde sjunga med alls!! Fast visst var det sevärt!


Nu väntar Soya och Chrille på att jag ska hänga med på kvällspromenad!

Av Annelie - 8 augusti 2009 01:30


Vi, Chrille, syrran, Wille och jag har spenderat dagen i Göteborg. Vi har haft en toppendag, med fint väder och god mat och bra konsert!



Chrille, Carina och Wille utanför hotellet!



Hotellrestaurangen hade en fantastiskt god grill buffe´ som vi njöt av innan vi åkte in till stan igen och Madonna konsert på Ullevi.


På Ullevi satt vi ganska långt bort från scenen, men såg rätt bra ändå! Konserten var helt ok. Fast jag saknde hennes tidigare låtar som man kan sjunga med i... Men det är helt otroligt hur bra kondis hon har, människan! Den och lite av hennes pengar skulle jag gärna vilja ha! ( Annars är det inte mycket som jag är avundssjuk på hos henne... )



Ingen vidare kvalitet på korten, men det är hon i alla fall!




Det var en hel del folk som skulle ut från Ullevi efteråt! Det såg ganska häftigt ut när man stod en liten bit upp i trappan!

  

Har nyss pratat med Petter som varit på musikfestivalen i Tranås... Ville bara veta att han kommit välbehållen hem så jag slipper tänka mer på det! Det är lite jobbigt att vara borta och inte kunna finnas i närheten om de vill ha hjälp med nåt. Men Soya har varit hos svärmor och svärfar idag och nu inatt sover hon hemma hos oss med Cajsa och Petter och kusin Malin, med två kompisar. ( Jag tror det är två kompisar... Det kanske är rena fylleslaget hemma nu, med fullt av folk och spyor i hela huset och en livrädd Soya... Nej då, jag litar på ungdomarna och vet att de sköter sig exemplariskt!)


Nu är det dax att sova, så jag orkar upp och äta hotellfrukost i morgon! Bland det bästa jag vet!!!! ;))

Av Annelie - 7 augusti 2009 17:53


Idag har det varit en händelserik dag för Soya! Men börjar från början:


Efter att jag åkt och jobbat gick Chrille ut den vanliga rundan med Soya. Vid tennisbanorna har hon fått som vana att dricka vatten ur deras vattenslang... Det är perfekt, halvvägs på promenaden!



Sen stannade de till vid ishallen och där fanns massor av folk att hälsa på. Vaktmästarna klappade och klappade, sedan satt kanslipersonalen ute och de klappade oxå! Soya bara älskar folk som vill klappa!!!


På hemväg från ishallen gick de på cykelbanan här uppe i området. Helt plötsligt kom en labbe ut från en trädgård. Han bara flög på Soya utan förvarning! Hon skrek och Chrille försökte få bort den stora hunden. Han lyckades anfalla 2 gånger innan ägaren fick tag på honom. Chrille blev både rädd och arg och Soya var helt spak! Ägaren hade hållit honom  i kopplet på gården, men hunden lyckades slita sej loss! Som tur va fick han inte något ordentligt grepp om henne, det är bra med mycket päls ibland! Men vi blev väldigt oroliga att hon skulle bli rädd för alla andra hundar för all framtid!


I alla fall gick de hem för att lugna ner sig. När jag kom hem från jobbet gick Chrille upp till mannen med hunden igen. Han sa att det aldrig hänt tidigare, att han brukade jaga katter och att  han kanske trott att Soya var en katt.... Knappast! ( Jag vet en annan gång för nåt år sedan när min syrra och jag gick med hennes hundar och mötte labben och ägaren utanför deras hus och gubben kunde nästan inte hålla honom! 70 åringar ska inte ha hundar de inte klarar av!) Den verkar ju inte speciellt stabil i psyket när han anfaller en valp helt utan förvarning!!! Ägaren lovade att  han skulle ha munkorg på hunden när han hade honom ute. (Den behövde han redan nu, när han skulle klippa klorna! ) Och hans fru gick aldrig ut med honom för hon orkade inte hålla honom!


Jag som ovan hundägare ringde mina hundmentorer Pernilla och Ann för att se vad de tyckte. Vi kom fram till att ett möte med en glad och snäll hund skulle vara bra för att få henne att förstå att det finns snälla hundar! Och då kom jag att tänka på Tessa, som bor lite längre ner på gatan! De var inte hemma när jag ringde, så vi åkte ut på stan en sväng.


Soya och Cajsa var ensamma hemma! Då ringde Cajsa och berättade att Soyas slarviga matte hade lämnat ett glas på sitt nattduksbord, som Soya lyckats få ner på golvet! Det gick i tusen bitar!!! Som tur va, undkom hon oskadd från den händelsen oxå!


Idag har det ju varit lite ljummet ute, så vi svalkade henne i Olles gamla badkar!



När Chrille och Cajsa åkt till Nässjö för fotbollsmatch och Petter åkt och tränat hockey gick Olle, Soya och jag ner till familjen Levander och Tessa. Först hade Lena Tessa kopplad, hon trodde att hon skulle vara lite för klumpig i leken. Det gick väldigt bra! Soya var inte alls rädd trots att Tessa är stor och helsvart, med små grå ålderstecken! Efter en stund släppte Lena lös Tessa och de rumlade runt som galna! Det syntes att Tessa ville bestämma, precis som det ska va och Soya fogade sej bra! Men hon ville gärna ha igång henne igen när de vilade i skuggan! Det känns skönt att hon lekte med gott mod!



Lena hade köttbullar i fickan, vilket uppskattades av båda!



Soya och terapi-Tessa!



När Soya satt stilla cirkulerade Tessa runt, runt Soya! Som för att markera vem som bestämde! Eller om hon vallade... som den fågelhund hon är... ;)


Ja det har hänt en hel del i värmen! Nu ska jag svettas igång med städningen!  Fixade källaren igår kväll och nu är det resten av huset som gäller! Sen blir det till att packa!!!

Av Annelie - 6 augusti 2009 20:21


När jag jobbade åkte resten av familjen och badade. Olle följde med Otto och hans familj till Örserum och badade. Sen åkte Chrille, Petter, Cajsa, August och Soya till Torpa brygga och badade. Soya har blivit lite modigare i vattnet nu, hon går ut så magen nästan blir blöt!!




Det är väldigt vackert runt sjön Sommen!



Soya tar igen sej efter badet.



När vi kom hem från promenaden förut sprang Cajsa och Olle i vattenspridaren. De lurade in Soya i strålen med en boll och leksaker...



Soya blickar ut över sina domäner.


Sitter just nu och tittar på Sommar med Ernst. Han skulle hemskt gärna få komma hem hit och fixa iordning! ;) Men då hade jag väl behövt städa lite först... Ska nog göra det lite senare ikväll, när det blivit lite svalare ute... Petter håller på och fixar disken så jag får väl hänga på! I morgon jobbar jag bara till 11.30 Skönt! Då blir det till att åka hem och packa. Chrille och jag åker till Göteborg tillsammans med syrran och hennes man på lördag. Vi ska se Madonnas konsert på Ullevi. Eller se vet jag inte (vi har nog de sämsta platserna... ) men lyssna kan vi ju alltid! Jag kommer nog inte kunna slappna av, med Soya hemma tillsammans med barnen... De löser det säkert, men vi är ju så långt borta att vi inte kan åka hem på en kvart om det händer nåt... Fast svärmor och svärfar är hemma som stöd! Det går nog bra!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards