Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under augusti 2009

Av Annelie - 22 augusti 2009 22:08


Denna lördag har det varit perfekt väder för mej! Jag gillar när det är så varmt att man kan ha lite kläder men ändå inte så hett att man inte kan sitta ute i solen. Så idag har det som sagt va varit toppenväder! Det har blåst lite, så tvätten torkat snabbt, och det har bara kommit en liten regnskur! Visserligen när Soya och jag gick en sväng på eftermiddagen... Men det var skönt ändå!



Idag har Soya haft mys och bus i Cajsas säng. Hon brukar inte få gå in dit för Cajsa har sin dörr in mot vardagsrummet, där vi satt för grindar. Så det var rena julafton... Och Cajsa har den enda sängen som Soya kan hoppa upp i.. (Olle har en loftsäng, vår är för hög och Petter bor i källaren där Soya sällan är.)



Soya har hittat Cajsas gosiga hund som hon fick när hon var liten!



Lyckades fånga Soya när hon för tillfället var stilla under kvällspromenaden... I kväll har hon haft väldigt mycket spring i benen...  Hon sprang hit och dit och busade hela tiden! Men vid skolan mötte vi ett gäng fulla 15 åringar och Soya la in en högre växel eftersom de verkade väldigt spännande... Men när Chrille röt i NEJ! stannade hon. Vände sej om och tittade på oss, men började gå mot ungdomarna igen... Då röt Chrille igen och Soya stannade faktiskt så han kunde koppla henne! Det tycker jag är bra!


När vi kom hem körde hon järnet här hemma oxå! Lekte med barnen, rev ner lampan i köksfönstret och försökte få ner en blomkruka i sovrummet... Men nu har hon lagt sej på sin älskade altan och somnat som ett litet barn! (Undrar hur det kommer gå i vinter när vi inte kan sova med altandörren öppen... Eller kan o kan, villl inte är väl rätt ord...!)


Ha en skön fortsättning på lördagskvällen!

Av Annelie - 21 augusti 2009 21:52


I morse visade Soya sej från sin allra sämsta sida... Först hade hon bajsat på köksgolvet, något som hon inte gjort på länge... (Chrille som satt alldeles bredvid högen och åt frukost kände inget... Undrar hur det är med luktsinnet..?) När jag ätit frukost och gick in i sovrummet såg jag att lillla damen hoppat upp på bordet på altanen med framtassarna och rivit ner burken med kaninmat... Hon stod och åt glupskt! Antagligen fattade hon att hon inte fick ta det så hon åt så fort för att hinna få i sej så mycket som möjligt! ;) När vi kom in igen satte hon sej på köksgolvet igen och började bajsa igen...! Men eftersom jag såg det kunde jag säga till så hon avbröt och fortsatte ute. Innan jag gick till jobbet hittade jag fjärrkontrollen till tv´n på golvet ute i hallen... Undrar hur den hamnat där? Ja, nu gäller det att tänka på vad och hur saker och ting ligger på bord och bänkar. Ligger det för nära kanten ryker det direkt!


På eftermiddagen började det regna! Och det har hållit i sej hela kvällen. När Soya skulle ut i kväll, var det inte många som anmälde sej att följa med oss som sällskap, så vi gick själva Soya och jag! Eftersom det regnade och hon hade med sej halva skogen hem duschade jag henne och passsade på att tvätta henne med schampo. Därefter duschade  jag oxå, så nu luktar vi gott både Soya och jag!



Soya ligger och torkar efter duschen! Í väntan på borstning!


Nu sitter jag här i sängen och skriver samtidigt som jag äter godis och tittar på friidrott och lyssnar på Olle som snarkar bredvid mej. (Ska bära in honom till hans säng snart!) I morgon åker Petter med J-20 och spelar i Kumla. Hoppas han har någon att åka med annars måste jag följa med och köra! Det lockar inte att åka så långt! Har en hel del att göra här hemma! 



Nu vet jag förresten vad jag önskar mej när jag fyller! Bland annat ett nytt regnställ (det jag har nu är inte riktigt vattentätt när det regnar väldigt mycket...), nya walkingskor i gore-tex och en mason pearson borste. (är inte helt säker på stavning...). Bara små tips till er som köper present till mej! (med andra ord Chrille, pappa och Carina och svärmor och svärfar...)


Nej, nu är det dax att lägga sig och läsa lite eller sova... Ja, det låter skönt! Go natt!

Av Annelie - 20 augusti 2009 22:38


Idag har jag jobbat till kl.16.45 Och kl. 17 började vi månadens personalmöte som höll på till kl. 19. Efter att ha jobbat sedan kl. 8.30 kände jag mej enormt trött när jag kom hem... Jag la mej och vilade en stund. Sen hade jag tänkt ta tag i stryktvätten, men det började en hel del intressanta friidrotts grenar på tv, så jag hamnade där! Alltså finns stryktvätten fortfarande kvar...! Men skulle bli väldigt snopen om någon tog den, så jag antar att jag får stå där i morgon. ;))


Eftersom vi tittade på Bolt, Green och co så blev det en sen kvällspromenad med Soya. Vi gick i skogen och det var väldigt mörkt. Men det är praktiskt med en hund som har vita ben och svans... Vi såg henne ganska bra! En bit av vägen var belyst med lampor och då kändes tryggare trots att hon var lös. Men då såg vi på håll att det kom en karl springande med bar överkropp... Jag tänkte direkt att det var skönt att ha Chrille med sej och även vakthunden Soya... Men när han kom närmare såg vi att det var Christer Josefsson (Pappa till Petters kompis Eddie) som var ute och motionerade.¨Och Soya som body guard är väl inte heller så lyckat..?


När vi kom till Bredstorp gick Soya med bestämda steg fram till vattenslangen utanför tennisbanorna, som hon inte kan passera utan att få lite vatten... ( Hon hade gjort likadant på förmiddagen när farmor och farfar gick med henne.) Stannade till i ishallen och tittade en liten stund på Petters träning. Det är så skönt att hon inte är rädd där, utan sitter lugnt på läktaren och tittar på isen. Eftersom  vi spenderar en hel del tid där...



I mörkret med läskiga gröna ögon!



Den sedvanliga vattenpausen...


I morgon jobbar jag bara till halv tolv... Känns ganska ok, allra helst eftersom jag beställt sol och varmt väder... :P

Av Annelie - 19 augusti 2009 21:44


Jaha, då var det dax för premiär på valpkursen! Vi och 15 andra valpar träffades på brukshundsklubben... Många olika färger och former och alla var lika söta. ( Ja, soya var väl strået vassare, men man vill ju inte skryta... Haha...) Efter att ha presenterat oss delade ledarna upp oss i två grupper och vi gick ut på två olika fält. Soya tyckte detta var ett fantastiskt ställe, med massor hundar och människor! Men hon fattade inte varför hon inte fick springa lös och leka med alla... Det hade hon föredragit kan jag säga!


Britt-Marie ville först se hur hundarna följde oss ledare... Det var fruktansvärt tråkigt att stå och vänta på sin tur, tyckte Soya. Hon gnällde och ville fram till alla... Till slut blev det vår tur! Jag släppte Soya och gick iväg... Hon sprang direkt till de andra hundarna och till Britt-Marie... När hon slutligen insåg att jag gick och började springa mot mej, (och jag jublade inombords; Hon är inte helt hopplös!) så satte hon sej och bajsade... När vi till slut plockat upp det och vi fortsatte övningen, satte hon sej och kissade... Hmm....  Nästa övning var inkallning.! Och det gick väldigt bra! Vi har tränat det mycket och hon är duktig på det! ( i alla fall när inget annat distraherar!) Vi tränade också sitt och ligg, och det behärskar vi utan problem! ;)


Mot slutet satte vi oss och drack kaffe (självklart inte jag...) och lyssnade på information.


Soya träffade en bedårande schäferkille, Sammy. Vi hade kameran med oss, men det blev inte så mycket foton... Får ta med mej Olle nästa gång som pressfotograf!



Sammy



Så himla tråkigt när ledarna bara pratar och pratar...

Av Annelie - 18 augusti 2009 21:05


I morse startade Lena, Soya och jag dagen med en skön och avkopplande promenad! Det är helt underbart att komma ut och få röra på sej och få lite luft i lugnorna innan jobbet! Vi får väl se om jag är av samma åsikt när regner öser ner eller snön yr och kylan biter i kinderna... Men än så länge är det bara skööööönt! ;)



Cajsa har tagit ett fint kort på Soya idag.


I kväll tog Chrille, Soya och jag en vad vi trodde avkopplande promenad... Ända tills Olle sa att han ville följa med... Det är ju bara positivt att  han vill följa med ut i skogen och det är ju aldrig fel att röra på sej... Men.... Han har en tendens att prata konstant hela tiden! ( Har fått höra att han liknar sin mamma när hon var liten... ) Han var inte tyst mer än kanske 2 meter av promenaden! Ibland känner jag att mina öron inte orkar höra på hela tiden, allra helst efter en dag på jobbet (en förskola), och då svarar jag utan och lyssna. Men det märker han direkt och kräver att man ska koncentrera sej på vad han säger... Sen får jag jätte dåligt samvete för att jag inte orkar , men man är ju inte mer än människa...! Det är ju ialla fall inget ont i honom och han är världens goaste!



Så här häftig var himmelen när vi kom hem från skogen.


I morgon börjar skolan igen! Skönt att ungarna får ha lite rutiner igen. Olle börjar andra klass, Cajsa åttan och Petter första året på gymnasiet. Det är nog ganska spännade för dem alla, men framför allt för Petter, som får ny klass och ny skola! Och Soya och jag börjar i vår skola (valpkurs) i morgon oxå! Det kommer nog bli spännande med... Ser framför mej hur glad Soya kommer vara med alla hundar omkring sej, och hur ledsen hon kommer vara om hon inte får leka med dem...  Meddelar i morgon hur det gått, om hon skött sej och om jag klarat mej!

Av Annelie - 17 augusti 2009 19:58


Oj, vad höstigt det är ute nu...! När vi gick en sväng tidigt i morse Soya och jag kändes det i luften att hösten inte är långt borta! Men jag gillar den här årstiden när man får krypa in, tända en brasa och ljus och sitta med en kopp te och läsa en bra bok! Det känns oxå som om allt lugnar ner sej för att sedan ta fart framåt jul igen.


Har beställt kräftor av min jobbarkompis Bitte idag! Det är ju oxå ett gott hösttecken! Mums...



Olle och Soya leker med filten.



Ikväll har vi gått en ganska lång sväng, Chrille, Soya och jag. Men när vi närmade oss hemma kändes det som om Soya hade hur mycket energi som helst kvar. Så vi stannade på fotbollsplanen och tränade lite. Inkallning, sitt och ligg går som en dans nu! Hopp och skall kan hon oxå, men det försöker vi inte lägga så stor energi på... Känner att det är viktigare att hon kommer när vi ropar!


I morgon ska jag jobba 8.30 - 17... Så vi har bestämt träff med min kompis Lena kl 6.45 i morgon bitti för en skön morgonpromenad! Måste lägga mej lite tidigt ikväll bara, så jag inte är lika trött i morgon som jag varit idag...

Av Annelie - 15 augusti 2009 21:20



Denna sovställningen mötte oss i morse... Ser lite obekvämt ut...! Men Soya ligger ofta på rygg med benen åt alla håll. Antagligen gillar hon det... ;)


På morgonen åkte Chrille och Petter till Norrköping för träningsmatch med J-18. ( Taif vann med 4-0! Jippie!!)


Olle har lekt med sin nya kompis Kalle på dagen. De gick ner till skolan för att spela lite basket. Efter en stund ringde de och berättade att Kalle saknade en sko och de kunde omöjligt hitta den. Jag hoppade upp på cykeln för att åka och hjälpa dem att leta. Men vi hittade ingen sko... Efter en stund berättade grabbarna att det varit tre äldre killar där och att de eventuellt hade tagit den... Jag tycker inte man ska anklaga nån utan bevis, men det lät ju ganska troligt eftersom de varit hos Olle och Kalle och busat... Så jag tog min cykel och letade lite och hittade killarna en bit bort på skolgården. De sprang genast och gömde sej när jag kom. Jag låtsades inte om dem och när jag cyklade tillbaka kom jag ifatt en av killarna. Han blev lite skraj när jag frågade honom om han sett en blå foppatoffel... Han berättade var han sett en, och jag bad honom följa med och visa mej... Och det gjorde han! Jag sa att jag inte visste vem som tagit den, han eller hans kompisar, men att man inte gör så osv... (jag lät nog argare än jag var...) Sen fick han en hel del beröm för att han berättat och visat var den var, medan hans kompisar smög runt i skogen och inte vågade komma fram. Kalle fick sin sko och historien slutade lyckligt!


I morgon blir det jag som åker med Petter till Norrköping för ytterligare en match, men med J-20 denna gång! Vi åker halv tio så det blir en heldag... Måste plocka fram en varm jacka och kanske en varm tröja oxå... Idag hade det varit hundutställning där och om det är det i morgon oxå, så kanske jag hamnar där med... Hihi! Behöver se hur det går till eftersom vi funderar på att anmäla Soya nu när hon blir 4 månader! Jag kan inte så mycket även om jag varit på ett par utställningar och tittat tidigare...



Avslutar med en bild på världens sötaste Soya!





Av Annelie - 14 augusti 2009 18:47


Jaha, då var semestern snart slut för i år... Började morgonen med efterdyningar av migrän som jag haft inatt... Sov och kurerade mej med tabletter, när Cajsa tog ut Soya på morgonpromenad och farfar skjutsade Olle till basketen! Framåt förmiddagen lättade det i skallen och min pappa kom och hälsade på.


Nu har den lilla bushunden Soya kommit på att om hon ställer sej på bakbenen så når hon väldigt högt! Allt på diskbänken och alla bord, som ligger för nära kanten, måste undersökas!




Cajsa leker med Soya och bollen.



Cajsa har satt upp tofs på Soya... Men det kliade och den åkte av ganska fort! ;)



Soya råkade vara ensam på toan i några minuter... Toaborsten är superkul!



Tänk om man kan hoppa upp i sängen...



Idag gick j-18 på is för första gången i höst. Cajsa, Olle, Otto, Vilgot, Noel, jag och Soya gick upp för att kolla lite.



Petter och Oskar



Petter in action.



Soya somnade efter en stund. Känns bra att hon inte är rädd när de skjuter i sargen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards