Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg den 7 augusti 2009

Av Annelie - 7 augusti 2009 17:53


Idag har det varit en händelserik dag för Soya! Men börjar från början:


Efter att jag åkt och jobbat gick Chrille ut den vanliga rundan med Soya. Vid tennisbanorna har hon fått som vana att dricka vatten ur deras vattenslang... Det är perfekt, halvvägs på promenaden!



Sen stannade de till vid ishallen och där fanns massor av folk att hälsa på. Vaktmästarna klappade och klappade, sedan satt kanslipersonalen ute och de klappade oxå! Soya bara älskar folk som vill klappa!!!


På hemväg från ishallen gick de på cykelbanan här uppe i området. Helt plötsligt kom en labbe ut från en trädgård. Han bara flög på Soya utan förvarning! Hon skrek och Chrille försökte få bort den stora hunden. Han lyckades anfalla 2 gånger innan ägaren fick tag på honom. Chrille blev både rädd och arg och Soya var helt spak! Ägaren hade hållit honom  i kopplet på gården, men hunden lyckades slita sej loss! Som tur va fick han inte något ordentligt grepp om henne, det är bra med mycket päls ibland! Men vi blev väldigt oroliga att hon skulle bli rädd för alla andra hundar för all framtid!


I alla fall gick de hem för att lugna ner sig. När jag kom hem från jobbet gick Chrille upp till mannen med hunden igen. Han sa att det aldrig hänt tidigare, att han brukade jaga katter och att  han kanske trott att Soya var en katt.... Knappast! ( Jag vet en annan gång för nåt år sedan när min syrra och jag gick med hennes hundar och mötte labben och ägaren utanför deras hus och gubben kunde nästan inte hålla honom! 70 åringar ska inte ha hundar de inte klarar av!) Den verkar ju inte speciellt stabil i psyket när han anfaller en valp helt utan förvarning!!! Ägaren lovade att  han skulle ha munkorg på hunden när han hade honom ute. (Den behövde han redan nu, när han skulle klippa klorna! ) Och hans fru gick aldrig ut med honom för hon orkade inte hålla honom!


Jag som ovan hundägare ringde mina hundmentorer Pernilla och Ann för att se vad de tyckte. Vi kom fram till att ett möte med en glad och snäll hund skulle vara bra för att få henne att förstå att det finns snälla hundar! Och då kom jag att tänka på Tessa, som bor lite längre ner på gatan! De var inte hemma när jag ringde, så vi åkte ut på stan en sväng.


Soya och Cajsa var ensamma hemma! Då ringde Cajsa och berättade att Soyas slarviga matte hade lämnat ett glas på sitt nattduksbord, som Soya lyckats få ner på golvet! Det gick i tusen bitar!!! Som tur va, undkom hon oskadd från den händelsen oxå!


Idag har det ju varit lite ljummet ute, så vi svalkade henne i Olles gamla badkar!



När Chrille och Cajsa åkt till Nässjö för fotbollsmatch och Petter åkt och tränat hockey gick Olle, Soya och jag ner till familjen Levander och Tessa. Först hade Lena Tessa kopplad, hon trodde att hon skulle vara lite för klumpig i leken. Det gick väldigt bra! Soya var inte alls rädd trots att Tessa är stor och helsvart, med små grå ålderstecken! Efter en stund släppte Lena lös Tessa och de rumlade runt som galna! Det syntes att Tessa ville bestämma, precis som det ska va och Soya fogade sej bra! Men hon ville gärna ha igång henne igen när de vilade i skuggan! Det känns skönt att hon lekte med gott mod!



Lena hade köttbullar i fickan, vilket uppskattades av båda!



Soya och terapi-Tessa!



När Soya satt stilla cirkulerade Tessa runt, runt Soya! Som för att markera vem som bestämde! Eller om hon vallade... som den fågelhund hon är... ;)


Ja det har hänt en hel del i värmen! Nu ska jag svettas igång med städningen!  Fixade källaren igår kväll och nu är det resten av huset som gäller! Sen blir det till att packa!!!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards