Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under januari 2010

Av Annelie - 15 januari 2010 18:25

Ja, veckorna går fort! Fredag igen och jag har jobbat 1 vecka på mitt nya jobb... Eller det är ju i och för sej bara en annan avdelning på samma förskola som jag jobbat på i flera år... Men det skiljer sej ju en del ändå! Saknar mina gamla arbetskamrater och barn lite... Men detta kommer säkert oxå bli toppen!


När jag kom hem från jobbet (slutade 13.15) berättade Olle att han fått en bandyklubba under hakan i skolan. Han sa att en tand var lite lös... Ringde tandläkaren och de tyckte vi skulle komma ner så de fick röntga. Och den enda tiden de hade var nästan direkt! Så Chrille fick åka med honom, men först skjutsa mej fram på stan eftersom jag och min kompis Ann skulle ut och gå med hundarna. Gick sista biten hem till dem. Ann har en 7-årig golden, Nusse, med barnasinnet i behåll. Soya fick gå lös när vi kom in i skogen, medan Ann höll Nusse kopplad. Soya sprang fram till honom några gånger, men han ignorerade henne och gick där stolt som om han inte alls brydde sej. Men när vi kom hem och släppte dem i trädgården satte han fart! Soya som blir tokglad, men lite konfunderad eftersom han inte visat nåt intresse för lek innan... De sprang runt i säkert 45 min. Självklart med lite vilopauser emellanåt.. Soya tyckte mycket om Anns baksida av trädgården, för där fanns ett fågelbord med solrosfrön... Hon åt en hel del av det som fallit ner... (vi får väl se om det sätter fart på magen...)


Nu ligger hon iaf här och sover och sover och sover... Eftersom vi gick ca en timme skogen innan de fick leka i trädgården förstår jag att  hon är trött...


Själv sitter jag här och väntar på att Chrille och Olle ska komma hem från affären. Har beställt godis och cola som jag ska unna mej ikväll!!!


Ta väl vara på er!

Av Annelie - 14 januari 2010 20:38

Äntligen har det blivit mildare ute!!! Vi har haft ca -2 grader idag! Precis perfekt! Man kan ju vara ute i flera timmar i denna tempen!!!   Soya gillar det oxå! Hon har varit ute en halvtimme med Petter i skogen tidigare i kväll och nyss kom Olle och jag hem med henne efter ca en timme iskogen! Det är så bra när de har lamporna tända  på bandybanan uppe på Bredstorp, eftersom de lyser upp skogen en bra bit häråt! Plus att snön lyser oxå!

Mötte en granne idag, som undrade om vi sett räven som rör sej i närheten av vårt bostadsområde... Igår hade hans fru fått räven två meter efter sej och sin hund, hela vägen hem! Den verkar inte alls rädd.... Har hört om den innan, det är många som sett den. Det finns en familj längre upp i området som filmade den när den lekte med en katt! Man är ju lite orolig för skabb, men alla säger att den är så fin och verkar vara helt frisk!


Just  nu sitter Olle och jag och tittar på "Gränsvakt usa." Det råkade höras en hund i bakgrunden som skällde... Genast går Soya igång! Springer skällandes ut i hallen... Det kan ju vara en hund där! Sen står hon där och muttrar, skäller och mopsar upp sej! Jag tycker det är ganska kul att titta på Mannen som talar med hundar... Men det är omöjligt att ha ljud på, eftersom det skälls ganska mycket där... Soya kan sitta vid fotändan av sängen och titta på TV´n. Men så fort nån låter lite, tar hon rundan ut i hallen för att kolla efter hundar!


I morgon är det äntligen fredag igen och jag slutar tidigt! Skönt! Ha en bra kväll!!!

Av Annelie - 13 januari 2010 21:01

I morse stod det i tidningen att det skulle bli mildare här... Ca - 2 grader. Men inte har det blivit så... Vi hade -11 mitt på dagen! Så den som spått den väderleksrapporten kanske fått fel vecka... Vad vet jag!?

Iaf klädde jag mej ordentligt och gick en lång promenad med Soya ikväll! Hon var jätteduktig i skogen. Vi tränade inkallning, att gå fot utan koppel en kort bit och att stanna på order... Det funkade jättebra! (men det gick åt en del godisbitar...) När vi närmade oss ishallen såg jag ett par komma gående med en stor svart hund. Sa till Soya att stanna, sitta och kopplade henne. Precis när jag kopplat upp henne, kom den svarta hunden farande i full fart... Det var Soyas kompis Sigge! De släppte honom när de såg att det var vi. Hundarna lekte en liten stund innan vi gick åt varsitt håll!

Nu ligger Soya och sover sin skönhetssömn...

  

Hittade Soya nyss, alldeles utfläkt i hallen... Hon älskar att ligga och sova så här! Ser däremot inte speciellt bekvämt ut!


Nu ska jag ägna mej åt Morden i Midommer! Spännande!


Ta väl vara på er!

Av Annelie - 12 januari 2010 15:53

När man har ny kamera, världens sötaste objekt, snö och solsken kan man ju inte annat än passa på att fota!

                

Av Annelie - 11 januari 2010 09:07

Gick upp kl. 07.00 idag... Så skönt att få sova så länge! Annars brukar jag gå upp innan 6.00 för att skjutsa Chrille till jobbet. Men varannan vecka jobbar han ihop med Rolf, som är så himla snäll och svänger förbi här och hämtar Chrille. Så idag fick jag sovmorgon! Åt frukost med Cajsa och Olle. Det är ju inte heller vanligt att man hinner.

När de skulle till skolan gick Soya och jag en timme i skogen. Och när jag kom hem duschade jag, läste tidningen och ändå har jag tid över! Det är skönt att börja kl. 10 ibland!!! Ska göra det varje måndag den här terminen. Då behöver svärfar inte komma och gå ut med Soya heller.

Ska nog faktiskt ta och bädda sängarna oxå... Det är ju inte vanligt att jag hinner heller...! Vilken morgon!


Ha det så bra! Soya hälsar från fotändan av sängen....

Av Annelie - 10 januari 2010 19:09

I eftermiddag har vi varit ute hos Lena, Björn och Rothko. Hundarna tumlade runt i snön som galna...

   


  

Soya tar genvägen (?) under Rothko...



Kopplat ett rejält grepp....!


 

Till slut lyckades vi placera dem bredvid varandra utan att de lekte... Men så fort de fick lov satte de fart igen!


Ett tag innan jul träffades Lena och jag med hundarna och tränade och lät dem leka, men nu har det legat nere pga jul osv... Fast idag bestämde vi att vi skulle ta tag i det igen!


Hoppas ni alla haft en bra och skön helg! I morgon är det jobb igen! Jobbar mellan 10 och 17. Ska bli skönt att hinna gå en lång sväng med Soya på morgonen!       

Av Annelie - 10 januari 2010 10:20

Fick ett erbjudande från Pernilla igår, hur allvarligt det är vet jag ju inte, men det fick mej att tänka.... Det gick ut på att om hon hämtar hem en valp från Belgien så kunde den bo här på foder! Hmmm... Pernilla, det lockar! Och sen känner man sej ju hedrad bara av frågan! Det måste ju betyda att hon är nöjd med oss och hur vi tar hand om Soya.    Men även om det inte är allvarligt menat, så vore det kul med en liten till... Och blir det inte nu, så tar jag det längre fram! Tror Soya skulle må bra av att ha en liten "syster". Men vi är ju fler i familjen än Soya och jag... Och det är väl bäst att de får säga sitt!!! Vet iaf vad Cajsa tycker.... Ni kan ju gissa! ;)


Blå Rosen´s Fluffy... Så söt!


Fortfarande hemskt söt!  

  


Idag har Chrille och Petter åkt till Mörrum för att spela hockey. De blir borta hela dagen... Alltså är vi ensamma hemma, Cajsa, Olle, Soya och jag. Vet ännu inte vad vi ska hitta på, men ska iaf snart gå en långis med Soya. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda!


Ha ett skönt slut på helgen!

Av Annelie - 9 januari 2010 09:14

Idag har vi -22 grader ute.... Lite för kallt enligt mej, men klagar fortfarande inte så mycket eftersom jag hellre vill ha det än +5 o regn...! Men det är liiiiite för kallt! Allra helst eftersom Soya inte kan vara ute så mycket som hon egentligen vill och ungarna kan inte heller vara ute och leka i snön.


Så idag passar det ju ypperligt att städa ut julen! Ska ta tag i det snart så jag kan slappa hela eftermiddagen, med en bra bok!   


    

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards