Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under januari 2010

Av Annelie - 7 januari 2010 19:22

Idag fyller Soya 8 månader!!! Grattis till henne och hennes syskon!!!


Det är inte klokt vad tiden går fort! Nyss var hon bara en liten skrutta, och nu är hon stora damen!!! Idag firade vi iaf med en skål med ost!!!

  

Väntar på ett "Varsågod!".

    

Mumma!!!


  

Efteråt fick hon visa de konster hon kan.... Här: Sitt!


  

 Sen : Ligg!


  

Därefter: Snurra!


  

Och sist: Hoppa!

Vi glömde visa att hon kan :Skall! oxå...


  

Sötnosen!


Pernilla, kameran är en Panasonic DMC-FZ38.... En digitalkamera. Inget märkvärdigt, men lite exklusivare än den gamla!


Ska snart sätta igång och träna lite utställningsposer...! Soya sätter sej hela tiden, men vi kämpar på!


Ha en bra kväll!

Av Annelie - 6 januari 2010 18:56

Den nya kameran kom igår!!! Chrille hade fått sms om att den kommit, så direkt efter hans jobb hämtade vi dem! Cajsas var snarlik våran, bara en äldre modell. Det har tagit ett tag och lära sej den, men man blir väl bättre ju mer man använder den! Har inte tagit så många bilder som jag kan lägga in här, för när jag har varit ute med Soya har det snöat så mycket, men Cajsa fick till en del fina, som jag lånar.

Jag testade att plåta i skogen ikväll, men det blev mest bara snöflingor överallt...


     Cajsa och hennes kompis Rebecka gick med Soya lite tidigare idag och fick en del bra bilder!


 

Åter igen med sin älskade boll ute i snön... Det gäller bara att komma ihåg att ta in den igen efter lekstunden.... Annars är den som en isbit!!!!


Jag kan rekommendera en bra blogg, som ni kan gå in på! Det är min lille son Olle, som själv bloggar. www.olllle.bloggplatsen.se Kolla in den!


Ha en skön avslutning på veckan och hoppas det blir behagligare för er uppe i Dalarna!!! 

Av Annelie - 5 januari 2010 13:20

Idag är det så vackert ute igen! Fast lite kallt kanske... -15 grader.... Men har hört att hos Soyas halvbror var det -23... Fy vad kallt! Men jag klagar inte för det kunde ju lika gärna varit +5 och regn...! Så det är ju bara att pälsa på sej en massa kläder och njuta!   


Cajsa och jag tog med Soya ut till Malingskog idag igen. Det är så vackert om man går i skogen där. Till slut kommer man fram till sjön Sommen och det är lika fint där sommar som vinter!


  Soya spanar efter två Border collies som vi mötte...

Vid sjön.


Tyvärr har inte våra kameror dykt upp idag heller! Hade varit kul om den kom nu när man är ledig! Jobbar på torsdag igen och då kommer den säkert! Men får väl fixa med den på kvällen i sådanna fall... Och på fredag jobbar jag mellan 6.15 och 11.15 och då hinner jag ju med en hel del på resten av den dagen!


Hoppas tempen blir lite behagligare uppe hos er, Ludde! Så du kan leka och ligga och njuta i snön igen!


Sköt om er!  

Av Annelie - 4 januari 2010 16:33

I eftermiddag åkte Cajsa, Olle, Soya och jag ut till Malingskog för att leka i snön.

  Cajsa kastar snö på Soya.



  Vi tog med Soyas favoritboll, och den är mycket uppskattad!!!



  Soya och Olle.



  In action.



Två kompisar!


När vi skulle gå till bilen för att åka hem igen, kom en annan bil och tutade på oss. Jag kände inte igen bilen och undrade givetvis vem det var. Då såg jag att det var Soyas kompis Sigge med sin matte och hennes dotter. Då blev det livat värre igen!

   

Soya har lite svårt att hänga med Sigge i svängarna, men hon är smart och vänder helt plötsligt håll och möter honom istället och då har han ingen chans att komma undan...


Nu ligger hon helt utslagen i sin säng. Trött efter lekstunden! Själv ska jag fortsätta läsa, så jag blir färdig någon gång!


Ha det bra!     

Av Annelie - 4 januari 2010 11:13

Vaknade halv 5 i morse och såg andra och tredje perioden i hockeyn, och just då kände jag att jag skulle behöva lite mer ledigt... Så jag ringde jobbet och kollade om jag kunde ta semester idag och i morgon, och det funkade!!!! Så jag gick en kisserunda med Soya, skjutsade Chrille till jobbet och när jag kom hem kröp jag ner i sängen igen... Sov till efter 10 när Olle väckte mej! Åt frukost och tog med Soya på en halvtimmes promenad. Och här sitter jag nu och njuter av ledigheten!!!   


Hoppas på att vår nya kamera kommer idag, som vi beställt på nätet. Cajsa har oxå beställt en! Ska bli kul att se om de funkar bra!


Nu ska jag fortsätta läsa i "Fyrvaktaren". Har lite kvar innan jag kan lägga den åt sidan!


Ha en bra dag!

Av Annelie - 3 januari 2010 20:32

I morgon börjar jag jobba igen efter några dagars ledighet... Det känns lite sisådär! Men slutar kl. 14 i morgon och det är ju inte så länge. Ska nog se om jag kan ta semester på tisdag eller torsdag... Kan ju börja ta av de nya semesterdagarna.    Man vänjer sej ju ganska snabbt med att vara hemma.


Har precis kommit hem efter en promenad med Soya. Gick i skogen så hon kunde springa lös. Det är så skönt  för henne att få sträcka ut ordentligt!!!   Men jag var lite orolig att vi skulle möta gubben, som äger hunden, som anföll och bet Soya när hon var jätteliten. Chrille hade mött honom igår. Då var Soya lös, och lyssnade inte riktigt på Chrille när han ropade på henne... Så hon sprang fram till gubben och hans hundar. Han skrek typ: "Koppla hundjäveln!" till Chrille. Chrille tog tag i henne och sa till henne att de skulle gå åt ett annat håll. Hon följde med honom och gick sedan lös hela vägen hem. (och skötte sej alldeles utmärkt.) Det är ju klart inte bra att Soya springer fram till hans hundar, men hon är ju ändå bara glad och lekfull. Hans hundar däremot vill ju bara bita allt och alla som kommer i deras väg! Och eftersom vi tränar Soya på att vara lös, utan att hon springer fram till folk och hundar, kanske det inte är så konstigt att hon inte är fullärd när hon bara är 8 månader! Jag har retat mej på den där gubben hela dagen! Hade jag mött honom idag, hade jag påminnt honom om munkorgen han skulle ha på sin hund, som han ännu aldrig haft ute, vad vi vet! ( När hunden anföll Soya lovade han att ha munkorg på hunden varje gång de var ute.) Han har även slitit sej från gubben och jagat deras grannes pudel. Den lilla pudeln klarade sej med blotta förskräckelsen eftersom gubbens hund fastnade i en gatsten men kopplet! Gubbens komentar efter det var: "Nu hade jag tur!" Ju mer jag tänker på det desto argare blir jag!   Lär väl möta honom tids nog!


Nu ska jag lugna ner mej och titta på tv en stund! Har lust att gå upp i natt och titta på hockeyn i natt! Men det börjar kl. 3, och då orkar jag nog inte jobba... Vi får väl se!


Ha en bra kväll!


Av Annelie - 1 januari 2010 21:24

Vi hade en enormt lugn och skön nyårsafton igår! Petter och Cajsa gick iväg till sina respektive fester tidigt på kvällen. Olle, Chrille och jag åt mat, spelade spel och tittade på hockey på tv´n. Soya var som tur va inte det minsta rädd för raketerna och smällarna. Jag gick en sväng med henne ca kl. 19. Då var det en del smällande här i närheten. Soya ville bara gå fram till dem som sköt! Men det undvek vi. Senare på kvällen ökade raketerna och vi gick ner i källaren för att hon inte skulle bli rädd. Men hon reagerade inte alls.


Vid halv tolv tiden åkte Olle och jag iväg till Cajsa och hennes kompisar, och skjutsade fram dem till torget för att se på stans fyrverkerier. Olle och jag stod oxå där och tittade. Mycket folk, de flesta fulla ungdomar. Efter tolvslaget åkte vi hem igen. Gick en sväng med Soya, som kissade och tittade på raketerna som fortfarande sköts upp.


Vid halv två kom Petter hem och jag kunde lugnt lägga mej och sova.


I morse när Soya och jag gick en sväng hade hon väldigt mycket spring i benen... Vågade släppa henne eftersom de hade slutat skjuta smällare!

  Soya hittade en pinne under snön, som var väldigt kul att leka med!




Sen har hon varit busig hela dagen... Har bland annat bitit sönder mina glasögon... Det gjorde egentligen inget eftersom jag inte såg speciellt bra i dem, men har inte planerat att köpa nya än... Sen har hon lekt med Cajsa inne, med sin boll hon fick i julklapp.


 

Ha en bra fortsättning på det nya året!     

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards