Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under januari 2010

Av Annelie - 23 januari 2010 16:43

Förmiddagen har jag ägnat åt städning här hemma. Men eftersom det var underbart väder ute, kändes det inte så kul att vara inomhus! Så jag frågade Lena om hon skulle med till Malingskog och släppa Soya och Rothko på fotbollsplanerna där. Och det ville hon!!! Så hundarna fick leka en timme mitt dagen!

De började med en liten brottningsmatch... ;)


  Båda svalkar av huvudet i snön!


Soya och Rothko brukar brottas mycket när de leker. De jagar varandra (eller rättare sagt, Soya jagar Rothko...) lite oxå, men som sagt var så brottas de mest. Så Lena ville ha igång dem lite...


  

  Fröken BUS!



  Två trötta vänner! Men efter lite vila sätter de igång igen!



  Soya har brottat ner Rothko!



  Inte en tass i snön...



  Båda skakar på huvudet samtidigt!!!



Ett lite udda kort... Ser nästan ut som om Soya slukar Rothko...


Efter den timmen, har Soya vilat, sovit och vilat igen!


Nu ska jag börja med maten... Det blir ris och kassler idag!


Ha en skön kväll!

     

Av Annelie - 22 januari 2010 22:37

Det gick över förväntan att jobba idag! Vi hade inte så många barn, så det var en lugn dag. Men lite segt att jobba länge...


Ikväll har Soya varit med Cajsa på bandy. De kollade på grabbarna som spelade match. (tyvärr förlust för Tranås BOIS....) Nu är Soya trött...


  

Det är ju ganska mysigt att ha henne i sängen... Men inte när hon är blöt! Allra helst inte när man just har bäddat rent i sängen....


  

Hon brukar inte sova i sängen på natten, men hoppar upp så fort Chrilles klocka ringt och han gått upp. Sen ligger hon gärna här på dagarna! Och vilken lycka om vi glömt nån mobil eller tv-dosa där, som hon kan knapra på!   


God natt alla vänner! Nu somnar jag inom 10 minuter!

Av Annelie - 22 januari 2010 08:55

Idag ska Chrille vara hemma med Olle, som är mycket piggare. Jag jobbar mellan 9.15 och 18.30 Känns som om jag hellre skulle varit hemma och städat... Eller sovit! Fattar inte hur trött jag är jämt! Tror det har med jobbet att göra, det är mycket ansträngande där för tillfället. Jag går på helspänn hela dagarna! Och när jag kommer hem är jag trött, sur och gnällig! Stackars min familj! Och ikväll lär jag ju inte vara mycket trevligare, efter en långdag!


Men nu ska jag sluta gnälla! Chrille kom precis hem från en promenad med Soya, och ska skjutsa mej till arbetet! Får ta Soya med mej på en lååååång promenad i morgon förmiddag! Det piggar ju alltid upp en!


Ha en bra fredag!

Av Annelie - 21 januari 2010 09:45

Som ett brev på posten kom feber och smärtor på Olle, efter sprutan igår. Så idag är jag hemma med  honom. Passar på att ta det lugnt nu på förmiddagen, sen ska jag fixa lite här hemma. Och senare i eftermiddag åker jag till jobbet på personalmöte!

Har precis varit ute på en liten sväng med Soya i skogen. Hann inte gå så långt innan Olle ringde och undrade när vi skulle komma hem igen... Så det fick bli en kortare sväng än planerat! Får ta en längre sväng senare.


Sitter och tittar på nyhetsmorgon. De pratar om Victorias och Daniels bröllop! Jösses vilket ståhej! Tänk vad alla dessa pengar, som läggs på detta, kunde göra nytta på andra ställen. Forskning, sjukvård och u-lands hjälp! Om de skar ner allt till hälften, skulle det säkert vara en tillräckligt prålig tillställning ändå!


Nej, nu ska jag läsa lite innan Olle och jag ska fika.


Ha en bra dag!   

Av Annelie - 20 januari 2010 19:12

När jag slutade idag hämtade jag Soya och Olle hemma. Hade tid hos Annika´s hundvård! Hon klipper, trimmar osv, hundar. Pratade häromdagen med henne om hår i öronen... Jag tycker det är svårt att ta bort det på Soya, så Annika lovade att hjälpa mej. När vi kom till hennes salong blev Soya jätteglad! Eftersom Chrissie och Mynta, Annikas schäfrar, var där.... Men bakom grindarna.... Soya trodde nog att hon skulle få leka, men tyvärr var besöket inte så mysigt... Annika tog bort lite hår, och Soya var jätteduktig!!! Hon gillade det inte, men skötte sej bra ändå. Hon verkade ganska glad när vi gick därifrån...!


Därefter åkte Olle och jag till biblioteket! Jag lånade lite hundböcker. Bl a om allmänlydnad, hundpsykologi osv.


Och sedan åkte vi till vårdcentralen och Olle fick spruta nr 2 av svininfluensavaccinet. Det gick mycket snabbare den här gången. Köade bara i 20 min. (Förra gången väntade vi i ca 3 timmar...)


Har sovit en timme, är trött idag med. Men ska sätta lite fart nu och fixa lite här hemma innan jag bänkar mej framför Morden i Midsommer!


Ha en skön onsdagskväll!

Av Annelie - 19 januari 2010 15:30

Är precis hemkommen från jobbet och klockan är bara halv 4. Skulle vilja gå ut och leka med Soya och Olle i snön, skulle behöva plocka undan ren tvätt, skulle behöva städa hos kaninerna... Men jag ORKAR inte! Skulle kunna somna här och nu och sova fram tills i morgon! Nädå, inte riktigt, men är fruktansvärt trött! Chrille håller på att laga lite mat, och efter jag ätit kommer jag krypa ner under täcket och sooooooova. Måste nog ställa klockan, om jag inte ska bli liggandes hela kvällen! Sen när jag vaknar upp igen, pigg som en mört och vacker som en rosenknopp (?) ska jag ta med Soya på en promenad! Eventuellt skulle Olles hockeylag åka kälke och pulka i backen, som ligger här i vårt bostadsområde. Då kan Soya och jag gå dit och ha lite kul tillsammans med killarna!

Hon älskar att vara med på ungarnas aktiviteter. Igår var hon med Cajsa när hennes lag tränade bandy. (Fast Cajsa tränade inte.) Efteråt fick hon följa med in i omklädningsrummet! Gissa om svansen gick i ett! Cajsa hade fått hejda henne så hon inte skulle springa in i duschen.... Det är så himla kul att ha en glad och framåt hund, som älskar folk och andra djur!


Nu är maten klar! John Blund väntar!

Av Annelie - 17 januari 2010 20:07

Idag hade Olle träning kl. 8.00 på morgonen! Aldrig får man sova!!!! Visserligen var det Chrille som följde med honom, men jag var ändå upp vid halv sju och fixade frukost till Olle.


Sen vid ettsnåret gick Cajsa, Soya och jag på en promenad som vi avslutade i ishallen. Soyas favortiställe! Hon drar som en galning när vi närmar oss och ska bara in...

  Soya hittade en stor pinne i skogen, som hon bar med sej en lång bit...



På väg mot den roliga ishallen!


Soya följer ismaskinen med blicken! Jag vet inte vad hon gillar mest i ishallen, att det kan finnas gammalt snus och godispapper som hon kan slicka på på golvet, eller att det alltid finns roliga människor som hälsar på henne... Nåt är det iaf!


Idag mötte J-18 Hanhals och vann matchen med 6-2. (Fick hem både glad man och son, det kan ju variera beroende på matchresultat...) Petter har nr 7 i svart och gult.


 

Petter, Jesper och Putte.


Fredde och Ulle kom oxå dit med Ackela, som är jämngammal med Soya. De brukar leka ibland, men innan idag var det länge sedan. Så i första periodpausen släppte vi dem ute.

"Ska vi leka eller...?"


 

Kramkalas!


   

Två söta små rumpor!


De flesta av Soyas lekkompisar är supersnabba och Soya kommer alltid på efterkälken! När de sprungit en stund blir hon frusterad och yl-skäller efter dem...!


 

 

Ackela, alias rådjuret, har ett bra löpsteg...!


Sedan vi kommit hem har Soya sovit i stort sett hela tiden...


Nu ska jag titta på " I en annan del av Köping". Underbara människor!


Ha det så bra!                         

Av Annelie - 16 januari 2010 08:09

God Morgon alla vänner!

Här är vi uppe med tuppen! Klockeländet ringde vid halv 7 i morse... Olle blev tillfrågad i går kväll om han ville följa med u-10 på cup i Sävsjö! Gissa om han ville!!! Och det var inte bara han som blev glad... Även Chrille njöt nog lite... Han skulle egentligen ha jobbat idag, men valde i stället att följa med på hockey! Och idag är jag tacksam för det, eftersom jag har en 5 meter hög tvättkorg som måste gås igenom. Och huset behöver en liten städrunda. Och Soya behöver borstas! Chrille tycker vi ska byta namn till Tova, på henne....   


På tal om bustrollet Soya! Hon är väldigt smart den lilla fisen! Har problem med att hon hoppar upp på bord och bänkar... Och ligger det något där så tar hon det! Och när hon ändå fått tag i sakerna tycker hon att hon lika gärna kan bita sönder dem oxå! Eller äta upp dem om det är ätbart! Så för ett tag sedan när hon hade pippi på att ta vantar och mössor från byrån i hallen, la jag en skinbit där, som var fastknuten i ett snöre. I andra ändan av snöret satte jag fast 3 skedar! Mums, tror jag Soya tänkte, hoppade upp och tog skinkan och fick 3 otäcka skedar efter sej. Efter det hoppar hon inte upp på den byrån längre.(Fast hon öppnar ju fortfarande lådorna...) Så häromdagen tänkte jag göra likadant fast på köksbänken. Denna gång knöt jag fast en köttbulle. Soya blev överlycklig över maten som hängde ner vid bänken! Men när  hon märkte att den var fastknuten i nåt, slutade hon dra, tittade på köttbullen och gick därifrån. Och köttbullen hänger fortfarande orörd kvar... Men dessvärre hoppar hon upp bredvid och tar det som finns där! Vet inte riktigt hur jag ska göra... Nån som har något tips?


Idag åker många av Soyas halvsyskon på utställning. Lycka till alla! Det ska bli kul att läsa på era hemsidor och bloggar hur det gått!


Många kramar från oss!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards