Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under februari 2010

Av Annelie - 8 februari 2010 19:10

Lite bilder från skogen:


  Soya har grävt fram en pinne under snön.



    Mysigt att rulla sej i snön!



   



Filmade lite i skogen idag, men lyckas inte få  in dem här... Ska forska lite och sedan hoppas jag att det funkar!


Hoppas på sol i morgon oxå!    ;)

Av Annelie - 7 februari 2010 18:37


SOYA 9 månader!!!

  


Idag har Soya varit med oss till ishallen för att titta på Petter och de andra i J-18. Tyvärr blev det förlust med 3-4 mot Vita Hästen... Efter det fick hon följa med Cajsa som skulle gå och titta på bandy. (Tjejerna vann med 1-0). Så hon har haft en sportdag!


Därefter fick Olle testa Chrilles gamla trickskidor. Eftersom vi inte åker skidor var detta ett stort ögonblick...

      


Petter är för tillfället ute och testar farfars skidor. De ska åka längdskidor på torsdag i skolan. Eftersom vi inte är vana vid sådanna här vintrar, som i år, har våra barn aldrig fått några längdskidor... 


Nu ska jag slå en signal till min pappa och höra hur han har det!


Ha en bra fortsättning på söndagen!  

Av Annelie - 6 februari 2010 20:07

Idag har jag haft fullt upp... Hade egentligen planerat att hinna med mer, men mitt projekt för dagen, tog längre tid än jag räknat med... På förmiddagen åkte vi och köpte en ny säng till Olle. Han har tidigare haft en loftsäng, och på senare tid har han klagat på att han sover dåligt i den.  Och jag har haft svårt att bädda den...

Så dagen har gått åt till att fixa i  Olles rum. Möblerna har liksom inte riktigt fått plats, eftersom han hade skrivbordet under sängen innan. Så nu var jag tvungen att fixa lite mer golvyta... Men lyckades bara genom att plocka undan och sortera bland alla hans saker, så jag kunde flytta ut en av hans bokhyllor. Men nu är det nästan klart, så Olle kommer kunna sova där inatt.


Soya har hjälpt till med allt roligt skräp!


Soya tycker om när  hon kan hoppa upp i Olles säng... Innan var det ju lite svårt...


Mysstund!


  I morse fick Soya gå ut och lägga sej på altanen en stund! Något som hon älskat sen hon var jätteliten. Det gick bra tills hon började möblera om bland mossan i min kruka, som jag planterat lite växter i...

           


Sitter nu framför tv´n och tittar på Melodifestivalen. Jag brukar inte tycka att så många låtar är bra, så här första gången man hör dem. Men efter några veckor brukar de växa! (En del av dem iaf...)


Ha en skön kväll!

Av Annelie - 5 februari 2010 20:11

Nu är man på G igen! Efter en dag i sängen... Med vissa turer till toastolen... Men nu har migränen gett med sej och den vanliga baksmällan ger sej till känna.. Det känns alltid som om man varit på världens fylleslag, efter ett migränanfall... Men nu har Petter, Soya och jag gått en liten sväng, och när vi kom hem hade Chrille tagit disken, Olle dukat fram smörgåstårta och tänt ljus! Så nu känns allt mycket bättre!

Kollar lite på tv och laddar inför en morgondag med långpromenad och lite städning. Och lite bokläsning... Ha det gott!

Av Annelie - 5 februari 2010 12:21

Ja, här sitter jag nu, med huvudvärk... Har ringt jobbet och de skulle fixa eftermiddagen... (förhoppningsvis, de hade lite svårt att lösa halvtimmen mellan 17 och 17.30 lyckas de inte lovade jag att de kunde ringa, så får jag pallra mej dit den stunden... ) Ska lägga in lite foton från promenaden nyss, sen ska jag mörklägga här i sovrummet och sova bort skallevärken! (och illamåendet)...


  

Soya dyker ner i snön! Ska bli kul och se om hon gillar vattnet lika mycket som snön nästa sommar!





 

Det gäller att skaka vanten så den verkligen blir groggy!


  

Sötis! ;)


Sängen och mörkret väntar!         

Av Annelie - 5 februari 2010 10:31

Ja, idag är jag hemma igen, eftersom Olle inte var pigg imorse. Men ska åka och jobba kl. 13 när Chrille slutat. Hade ju kunnat vara hemma hela dagen, men har lovat att stänga  åt en jobbarkompis, som tagit semester.

Gick en sväng med Soya på morgonen, och hon hade mer spring i benen än vanligt...! Men det var så himla kallt (-15) så vi var inte ute så länge. När jag kom hem kände jag av lite migrän... La mej och sov 1 ½ timme, och vaknade med huvudvärk... Men har tagit treo nu och hoppas på bättring!

Det är så typiskt att Soya är så aktiv, när man själv inte är jättepigg... Men nu har hon fått ett nytt ben, som hon ligger och tuggar på!


Igår hade vi date med Lena och Rothko. Vi gick en långpromenad på ca 1½ timme. Det gick jättebra! De ville busa i början, men sen gick de fint jämte oss under hela promenaden. Lena o jag pratade lite om det här med att det är ganska arbetsamt med en valp. Iaf om man kämpar med att få dem lydiga! Men vi sa, att när hundarna väl är äldre och vi lyckats i vår "kamp" med att gå fint i koppel, kommer vi att minnas våra valppromenader med ett leende!   


Nu ska Soya få leta godis här inne, så hon blir lite trött!


Ha en skön helg!   

Av Annelie - 2 februari 2010 20:55

Idag följde Olle med Soya och mej på kvällspromenad. Han hade även med ett träsvärd, som han gjort på fritids. Så vi kunde känna oss trygga, Soya och jag.    Men det dök inte upp nåt farligt ikväll... Soya gillar att grosa ner nosen i snön, och till följd av det blir hon isig och snöig i skägget. (Då är det iaf vitt..  hmm..) Men hon gillar inte när det blir för mycket som hänger och slänger kring munnen, så då kör hon ner huvudet igen i hopp om att isen runt munnen ska försvinna... Men dessvärre blir det bara mer...


Mullvaden.


     

Söta snömonstret!


Snövit, eller jag menar Snönos...!


Nu är det snart dax att lägga sej och ladda batterierna! I morgon är det onsdag och vi tar stora kliv mot helgen!


Take care!       

Av Annelie - 1 februari 2010 21:55

Har just rett ut den största tovan i mannaminne!!! Trodde inte det var sant när jag kände den på Soya nyss. Så jag plockade fram borste och kam och satte igång! Soya brukar gömma sej när jag öppnar lådan, där alla de sakerna ligger... Men när jag fått fram henne och placerat henne i våra sängar, (Det är bekvämast för mej där och så kan jag titta på tv samtidigt!) ligger hon jättestilla och verkar njuta lite oxå!


Finns det någon som har nåt bra tips på vad man ska göra för att få skägget vitt och fint??? Soya ser just nu inte så fräsch ut runt munnen...


Idag har hon även kräkts på köksgolvet...    När jag studerade slemmet närmare såg jag en sån där foliebit, som sitter runt chokladpengar! Olle åt sådanna i helgen, och hon måste ha hittat den under soffan i källaren eller nåt! Den luktade säkert jättegott! Frågan är om den smakade lika gott...?


På eftermiddagen kom min svärfar och undrade om han och svärmor fick låna Soya en stund, eftersom de skulle ut och gå en sväng.  Och visst fick de det! När de gått i ca 1.5 timme kom de hem med henne igen. Då for Petter, Soya och jag ut till min syster. (Skulle hämta ett dataspel). Soya sprang in och hälsade på "kusinerna" Zigge och Acke. Tidigare har Acke inte varit så intresserad av henne, men idag luktade hon nog lite godare... Han nosade henne i rumpan flera gånger, sen lyfte han på benet och kissade på väggen!!! Så nu kanske Soya äntligen börjar löpa!!! (Om hon inte redan gjort det, så jag har missat det...) Iaf så gick vi en sväng med hundarna när vi ändå var där.


Nu är det dax att lägga sej och sova sin skönhetssömn... (Tyvärr hjälper det nog inte... men det är värt ett försök!) "Soptunnan" Soya hälsar!    



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards