Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under november 2009

Av Annelie - 14 november 2009 16:14

gått i ett hittills... Först ut en sväng med Soya på morgonen. Sen åkte Olle och jag till Holavedsgymnasiet på Öppet hus! Hittade sonen med kompisar hängandes i biblioteket... Och de gjorde inte det man förväntas göra där, utan satt bara och hängde och pratade...  I alla fall, efter det skjutsade jag upp  Olle till ishallen för hockeycup. Sen kl. 13 när Petter slutade åkte jag och hämtade honom och vi åkte till Inter sport, där Petter köpte en ny klubba... Sen blev det ishallen igen, och nu sitter jag här! Ska gå en långis med Soya strax och sen blir det badet! Skulle egentligen behöva städa oxå, men dammet ligger väl kvar även någon annan dag... Antar jag! <3

Av Annelie - 13 november 2009 21:29

Jaha, då var otursdagen inne för det skrockfulla. Jag tror inte så mycket på sånt där, fast mamma sa alltid att man inte skulle lägga skor och nycklar på bordet... Och det har jag svårt att göra fortfarande! Men just fredagen den 13e har jag inte så mycket respekt för! Händer det nåt oturlig så hade det nog gjort det ändå!


Idag har Olle haft en stor dag. Han och Albin var maskotar i A-lagsmatchen! Det var väldigt spännande och pirrigt för dem...

  

Två förväntansfulla killar under TAIFs uppvärmning...


  

Olle passar till de stora killarna.


  

Olle är nr 87!


Nu på kvällen gick Petter, Soya och jag en sväng i skogen. Soya var som vanligt busig och sprang som en tok! Men jag måste säga att hon är väldigt duktig eftersom det funkar så bra när hon är lös i skogen. Möter vi nån och hon är långt framför så ropar vi "Stanna". Då sätter  hon sej ner och tittar på dem vi möter! Ibland sätter hon sej innan vi ens hunnit upptäcka dem! Igår träffade Chrille och hon 2 hundar oxå, och Soya satte sej ner och tittade på dem tills Chrilla hann ifatt henne!

      


Vi gick förbi snöhögarna utanför ishallen och bandybanan!

  

  

Det snöade ordentligt när vi var ute... Det hann faktiskt bli lite vitt på marken oxå!


Nej, nu ska jag lägga Olle så han orkar upp i morgon för att spela hockey! Jag ska fixa med Soya i morgon oxå inför utställningen på söndag!


Ha en bra helg!

Av Annelie - 9 november 2009 19:10

Soya har just nu kommit in i ett stadie av kleptomani!!!! Hon stjäl allt från strumpor, bh:ar, skor, vantar, mössor, mobiler, telefoner, lypsyl  mm... Det senaste och dyraste objektet var laptopen som hon förstört!!! Jättekul! Vi kan inte placera nåt lägre än 1½ meter från golvytan... Byrån i hallen, där ungarna lägger vantar och mössor (fast de har varsin låda att lägga allt i...) tar hon allt ifrån... Som tur är har hon inte gett sej upp på köksbordet ännu, och inte köksbänkarna heller... Men det kommer väl en dag när man hittar henne där! Hmmm.... Skrikandes Det är ju självklart vårt fel, som lägger saker som hon kan nå, men att ställa skor uppe på hatthyllan är ju inte så kul... så de får allt stå där de står... De vi är extra rädda om får vi ställa undan! Hon är så söt när hon snott nåt, för hon verkar veta att det egentligen är förbjudet... Hon smyger tyst och diskret fram till objektet, tar det och springer till sin bädd och lägger sej och biter... Sen ser hon alldeles oskylldig ut när man kommer på henne... Rackarhund!

Av Annelie - 7 november 2009 21:40

Idag "fyller" Soya 6 månader! Grattis till henne och hennes syskon!!! Tänkte borsta henne och sätta upp en liten fin tofs och plåta henne på 6 månaders dagen, men hon bara vägrade bli borstad. Ville bara leka! For runt som en galning här i hallen. Så det får bli busbilder istället för "finbilder"! Flört

        

Till slut fick vi ändå ett någorlunda bra "finkort", med tofs och allt!

  

Fattar inte hur fort hon växer den lilla busen!


Idag började jag dagen med att åka upp med Olle till ishallen tidigt för hockeyträning. Soya och jag gick en sväng i skogen under tiden! Skönt när hon kan springa lös!


Sen åkte Olle till sin kompis Hugo för en lekstund. Passade på att röja upp lite här hemma under tiden.


Framåt eftermiddagen fick jag sms från Cajsa ( som var i Örebro på bandycup). Hon skrev att hon kände sej febrig och hängig... Så förberedde mej på att få åka upp och hämta henne, men det var andra föräldrar där som skulle åka hem, och dem kunde hon åka med! Det är så tråkigt att hon inte fick vara med, men tyvärr inget att göra nåt åt! Gråter


Har även varit hos pappa och firat fars dag! (eftersom jag är i Nässjö på cup i morgon  firade vi idag.) Han fick boken om Hästmannen! Det är så fina bilder i den.


Nu ska jag snart sova! Är väldigt trött ikväll! ;)


Ha en bra kväll!

Av Annelie - 6 november 2009 21:06

Vad gör man med en hund som inte äter...? Jo, Soya äter allt emellanåt, men vissa dagar äter hon bara 2 dl torrfoder... Och när det håller på i flera dagar så blir man ju lite orolig. Fast jag vet att hon inte svälter och hon är pigg som en mört, men man vill ju att hon ska äta!


I alla fall ska jag ställa ut henne nästa söndag i Mjölby på en inofficiell valputställning! Då lär jag väl få höra om hon är för mager... Fick papprena idag och blev genast nervös! Har väl inte tränat på att ställa henne som jag borde, men det kommer ju gå som det går! Det var ytterligare 4 beardisar på utställningen och det kommer bli väldigt kul att se dem!


  

Det är väldigt synd om Soya när hennes matte åker till jobbet... Ni ser på hennes blick hur uttråkad hon är! Rynkar på näsan Stackars lilla hund!


I eftermiddags åkte Cajsa och kompisarna i bandylaget till Nattacupen i Örebro. Hon kommer hem på söndag igen! Kyss  Jag känner för att åka dit i morgon och titta på de två matcherna de spelar i morgon. Men det beror på väder och vind och på hur Chrille mår... Han är på fest ikväll, och jag vill inte sitta och köra ensam så långt. Och väl där lär jag inte hitta till bandyhallen... Men vi får se! Hoppas det går bra för tjejerna iaf!


Tidigare ikväll åkte Olle, Soya och jag upp till idrottsplatsen och lekte på grusplanen. Soya älskar att springa omkring där som en tok!!! Och så här trött blir man efter så mycket lek!

  


Nu ska jag koncentrera mej på tv´n och godisskålen!


Hoppas ni har en bra fredagskväll! Flört

Av Annelie - 4 november 2009 20:41

Jaha, då har vintern kommit hit oxå!!! Det har snöat idag... Ja, det ligger ju inte kvar på marken men det har yrt lite och ungarna på jobbet har varit alldeles saliga idag... De skulle hem och plocka fram skidor och pulkor... Flört Någon som oxå gillade snön var förståss Soya! Cajsa och Olle var ute med henne på trädgården i eftermiddags. De kastade snöbollar som Soya tog. Hon gillar ju visserligen alltid när någon leker med henne på gården, men idag var det extra kul!


Tok-hunden Soya!


 

Favorit bollen! Eftersom den är punkterad så är det lätt att bita i.

 

  

Sötnosen!


Idag låg det även ett spännande paket i brevlådan! Ett nytt halsband till Soya som jag beställt av Anna Lycksäter i Växjö! Det var precis så fint som jag tänkt mej!!!

  

Vad tycks?


Nu ska jag koncentrera mej på Bonde söker fru! Det är så spännande och kul! Men lite udda sätt att träffa kärleken på. Inför halva svenska folket! Skrattande 


Ta väl vara på er!

Av Annelie - 4 november 2009 07:19

Har precis kommit hem från morgonpromenaden med Soya. Idag gick vi en ganska lång promenad. Jag brukar inte behöva det annars, eftersom svärfar kommer och går med henne på förmiddagen, men idag hade han förhinder. Men det är egentligen enormt skönt att gå en sväng så här dax! Fast det var tur jag tog mössa på mej, eftersom det blåser och blåser! Soya tycker det är läskigt när det blåser i plast banden som de hängt upp på gatan under fjärrvärmejobbet. Hon skäller och vill helst gå väldigt snabbt förbi! Flört Idag börjar Petter skolan kl. 10, så han hinner ta ut Soya en liten sväng innan dess igen, sen kommer jag hem mitt på dagen på rast. Och därefter dyker Olle upp ca kl 14. Känns skönt att hon inte behöver vara ensam så långa perioder.


Ikväll ska jag åka till kyrkogården och tända ett nytt ljus. Det är så vackert när det är mörkt och det lyser massor från gravarna!


Ha en bra onsdag!

Av Annelie - 2 november 2009 20:25

Idag har det verkligen varit kallt och blåsigt ute! Men klär man bara på sej ordentligt så är det faktiskt väldigt skönt ute! Och det tycker Soya oxå! Hon älskar att springa lös i skogen när det blåser löv omkring henne och det finns massor som hon kan försöka ta!


Idag när jag kom hem på min rast, som jag har redan halv nio på måndagarna, var hela hallen täckt av små, små toapappersbitar!!! Chrille är den skylldige, som glömde stänga dörren till toan! Soya hade det nog inte alls långtråkigt i sin ensamhet! Massor att göra! Tungan ute


I helgen fick vi en massa fina bilder på Soyas söte bror Felix! Tack så mycket för dem! Sätter in några av dem här, så ni får se hur gullig han är!

      


Nu ska jag sitta vid tv´n en stund innan det är dax för sista kissrundan innan natten!


Sköt om er! Kyss


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards