Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under januari 2011

Av Annelie - 16 januari 2011 18:20


Nu behöver vi ju inte klaga på kylan i alla fall... Fast lite klagar jag nog ändå, för jag vill hellre ha ett par minusgrader istället för det här slasket...Man kan ju säga som så, att en hund är ju betydligt renare efter en promenad i minusgrader!


I fredags var Olle, Soya och jag med om nåt läskigt... Vi tog en kvällspromenad vid 19-tiden. Det var mörkt ute, men vi svängde upp i skogen för Soyas skull, så hon kunde få springa lite lös. Där mitt i skogen satt en man på huk, lutad mot ett träd... Jag såg honom först och kopplade Soya. Han tittade ner i marken och eftersom det var så mörkt kunde jag inte urskilja hans ansikte. Ökade på stegen massor, och när vi kommit en bit frågade jag Olle om han oxå sett killen och det hade han. Det var lite mysko...! Idag när jag gick förbi på samma ställe, dock i dagsljus, syntes det fotspår där han suttit...!


Idag har jag haft en riktig slappardag! Har tittat på skidor, tvättat lite, gått med Soya och bara tagit det lugnt. Chrille och Olle har varit i Ulricehamn, där Olle spelat match. De spelade oavgjort 11-11. Så det blev en målrik match. 


I morgon är det måndag igen och jag ska jobba en kort-dag. Skönt!


Nu blir det tv en stund. Solsidan är ju ikväll, och det räddar ju söndagarna en del!


Ha en bra kväll! 

Av Annelie - 13 januari 2011 20:58


Ja, just nu löper fröken Soya för fullt... I början av löpet kissade hon ungefär 15 ggr/promenad, (Ja lite överdrivet kanske, men många gånger var det...) men nu kan det ta hur lång tid som helst innan hon kissar när vi är ute... Och ibland gör hon det inte alls... Det är lite frustrerande när man går på morgonpromenad och vet att hon inte kommer att få komma ut och kissa på ett par timmar! Men jag kan ju inte tvinga henne... Och jag hinner oftast inte gå längre än en halvtimme på morgonen... 


Jaja, det rättar väl till sej snart... Hon är inte jätterolig på nätterna heller... Vill hemskt gärna ut på altanen och ställer sej och gnäller vid altandörren... När vi säger till henne att gå och lägga sej lufsar hon trumpet iväg, för att efter en kort stund komma in och gnälla igen... Hmm... Under den varmare årstiden ligger hon ju därute hela nätterna, men bara de nätterna när vi kan ha dörren öppen så att hon kan välja att gå in om hon vill. (Härom natten tröttnade Chrille på henne framåt halv 3 och gick ner i källaren och la sej!) 


   I kväll har vi haft fram borstarna och fixat frillan lite... Jag gjorde även rent öronen på henne och klippte klorna. Alltså en höjdarkväll för Soya...! Det är väldigt synd om henne, tycker hon själv, när jag borstar henne... För att inte tala om när jag börjar plocka med öronen... Men klorna går jättebra att klippa!


Har lite av en sjukstuga här hemma för tillfället... Cajsa är dunderförkyld, Petter har ont i halsen och huvudet och jag känner att jag är tung i skallen oxå... Men hoppas på bättring inför morgondagen!


Ha en bra kväll, gott folk!

Av Annelie - 9 januari 2011 12:32

I dag är det inte nåt kul alls att gå ut och gå, eller inte åka bil heller... I morse ringde klockan tidigt, eftersom Olle spelade hockey kl. 9:00. Så jag tog Soya med mej för att gå en rejäl promenad innan vi åkte till ishallen... Insåg när jag kom ut att vi inte skulle hinna lika långt som jag planerat, eftersom det vara rena isgatan utanför... Halkade iväg mot skogen, eftersom jag fattade att där var ända stället vi skulle kunna gå på, för cykel- o gångbanorna var ännu inte grusade... En promenad som i vanliga fall tar 5 min, tog 15 min för oss... Till slut kom vi i alla fall fram till skolan, där vi gick upp i snön, mot skogen. Det var visserligen ganska jobbigt att gå där oxå, eftersom snön sjönk under mina fötter och det kändes som om jag tog 2 steg framåt och 1 bakåt! Men i kämpade upp för backen, och jag var väldigt trött i mina ben... När vi gått en bra bit upp, hörde jag ett knakande ljud från skogen... och där 10 m framför oss stod en älgkalv... (Vet ju att mamman var i närheten, eftersom vi sett 2 kalvar och en ko tillsammans innan...) Så jag vände tvärt och började springa ner för backen igen... Soya blev glad och trodde vi skulle leka! (Det är andra gången i vinter som hon tror att jag fått fnatt, eftersom hon nästan aldrig ser mej springa...) Så när vi kom ner till cykelbanan igen, var det bara att kämpa på för att ta oss uppför isen till vår gata... Mitt i den backen, kände jag hur fötterna bara gled och jag fick stå på stela ben och åka hela backen ner igen... Hoppas ingen såg mej... Till slut kom vi ialla fall upp, och jag var helt slut när vi kom hem... 


Härom dagen städade jag ut julen! Det är alltid lika skönt att ta bort sakerna, som man längtat så efter att få plocka fram...


   När de vackra tulpanerna kommit till affärerna så känner man ju att det finns hopp om vår igen...


I fredags var vi bjudna till familjen Levander, som äger Soyas kompis Tessa. Vi lämnade Soya hemma hos Petter. Men efter att vi ätit tyckte Lena att vi skulle hämta Soya så vi fick se hur det skulle funka inomhus med dem. (De leker ju som galna ute, trots att Tessa är 12 år...) Det gick riktigt bra att ta in henne. Först var hon ju tvungen att springa runt och undersöka överallt, men slutligen la de sej och vilade. Framåt kvällen kom vi igång med ett roligt spel, och glömde av hundarna lite, eftersom de låg så snällt och sov... (trodde vi...) Men upptäckte då att Soya gått iväg och letat upp lite god choklad i äldsta dottern, Claras rum... Det var bara ett par rader med Geisha, men det var fantastiskt gott tyckte hon... (Enligt nätet så behövs det en ännu större mängd för att det skulle vara farligt för henne, men man vet ju aldrig...) 


Just nu sitter vi och tittar på tjejernas Tour-de-ski! Olle har en kompis hemma, och Cajsa är uppe och tittar på bandy. Chrille har just passerat ut till köket för att laga lite lunch till oss... Så jag sitter bara här och njuter av lite vila... Ska väl försöka ta en promenad med Soya snart igen... Såg att de grusat cykelbanorna nu, så jag hoppas på att kunna gå en lång runda! 


Ha en skön och avslappnad söndag! I morgon är det jobbdag igen... De flesta barnen är tillbaka igen och det blir ju en omställning för oss, som jobbat med ett litet antal barn under julledigheten. Men det är skönt att komma in i rutiner igen, och att ungarna börjar skolan igen.



TAKE CARE!

Av Annelie - 5 januari 2011 21:46


Igår när jag var på jobbet kände jag att eftersom jag inte varit ledig nån dag i december (förutom de helgdagar som jag ändå inte jobbar...) så var jag värd en semesterdag idag. Sagt och gjort! Stannade hemma idag! Kan ju unna mej lite semester ibland nu när jag får ytterligare 5 semesterdagar! (Eftersom jag fyller 40 i år, och jag jobbar inom kommunen får jag lite fler dagar...) 


Jag har spenderat mycket tid i köket, där jag har förberett mat inför kvällen. Bakade även ett par kladdkakor! 


Klockan 18 kom gästerna! Pappa och syrran med familj. Vi har ätit och pratat och haft trevligt! Carina, (syrran), och jag har även tagit en promenad med Soya. Det var himla kul att min systerdotter Malin och hennes pojkvän Viktor kom, eftersom de åker till Malaysia nästa vecka och kommer vara borta i 1 ½ månad. Skulle vara ganska skönt att åka iväg till nåt land utan snö, just nu! Det har kommit lite till idag... Jag gillar visserligen snön, men det räcker nu!!!


I morgon har vi ett par hockeymatcher att kolla på, annars ska jag mest ta det lugnt! Nu är det hockey som gäller på tv´n oxå! Sverige mot USA!


Ha en bra kväll! 

Av Annelie - 3 januari 2011 19:02

Idag var det dax för jobb igen... Man vänjer sej ju ganska fort vid att vara ledig... Det var väldigt jobbigt att gå upp ur sängen i morse! Men när jag väl kom till jobbet gick det bra och dagen passerade fort!


När jag kom hem, åkte Petter och jag till Linköping för att handla hundmat till Soya. Köpte lite annat smått och gott oxå... bland annat ett gott ben och lite plockgodis till Soya.


 


Igår när Soya och jag skulle ut och gå en sista kisserunda kom grannen Lena och hennes son Isak ut. De sa att det stod 2 älgar uppe i backen. Jag ställde mej och tittade med dem, och då upptäckte vi ytterligare en... Så en ko och två kalvar stod en liten bit ifrån oss... De är ju väldigt stora när man kommer nära dem, och man vill ju inte köra på dem med bilen... På andra sidan skogsdungen de stod och åt vid ligger en lite större väg och det är ju så otäckt om de springer ut mitt i trafiken... Det passerar massor av bilar där dagligen! Soya luktade lite åt deras håll, men verkade inte alls intresserad av dem... 


Hon nosar och  luktar för övrigt väldigt mycket nu... Hon löper och alla små kissefläckar ska undersökas... och är det då en hane som gått där måste hon kissa lite över... Så ibland klättrar hon upp med framtassarna på snövallarna och kissar stående i nån konstig ställning... Ser ganska kul ut!


Ikväll blir det ishockey igen från USA och junior VM. Sverige mot Ryssland. Mycket spännande!


Nu när Chrille snart kommer hem ska jag ta bilen och åka och handla lite... Fattar inte, men mjölken är alltid slut i detta huset! Oavsett hur mycket man drar hem... Bor nog tillsammans med ett gäng kalvar...! ;0)


Ha en bra måndagskväll! 



Av Annelie - 1 januari 2011 08:02


Det kommer nog ta tid, i år igen, att vänja sej vid ett nytt årtal... Men till slut har man väl lärt sej att både skriva och säga det!


Gårdagen blev som väntat lugn. Eller lugn är kanske inte rätta ordet... Chrille, Olle och jag spelade Wii, och eftersom ingen av oss är så förtjusta i att förlora går det hett till ibland...


Vid 22:00 bänkade vi oss framför tv´n för att titta på junior-vm hockey. Mycket kul och spännande match!!! Olle, som ville följa med mej ut till torget vid midnatt, somnade gott i soffan, och när jag väckte honom straxt innan tolvslaget ville han fortsätta sova. (och jag förstår honom, för det såg så mysigt ut där han låg i soffan, med filt och kudde.) 


Just innan tolv ringde Cajsa och undrade om jag kunde hämta henne och hennes kompis Matilda. (Det florerade rykten om bombhot på torget, så de valde att lämna stället.) Vi parkerade bilen på en parkering en liten bit ifrån och tittade på rakteterna därifrån.


Vi skjutsade hem Matilda, och när vi kom hem hann vi se förlängningen och straffarna i hockeymatchen. Nästan direkt därefter ringde Petter och ville bli hämtad. Så jag styrde kosan mot torget igen och hämtade honom. Skönt att ha alla barnen hemma så man slapp oroa sej mer, utan kunde lugnt och stilla lägga sej och sova... Men innan jag hunnit sluta mina blå ringde telefonen igen... Man blir ju lite orolig eftersom klockan är 2:00 på natten... Det var en av mina jobbarkompisar, som behövde hjälp med skjuts. Jag, som är snäll av naturen, ställde självklart upp! ;0) 


Så framåt halv tre kunde jag somna och sov hela 5 timmar! Nu har jag varit uppe en stund och ska se om jag vågar gå ut med Soya... Det blåser som attan, och i skogen vågar man väl inte gå eftersom risken är stor att man får ett träd i skallen... När jag kommer hem igen ska jag nog lägga mej och läsa, eller kanske sova en liten stund till... 


I eftermiddag ska Cajsa, jag och hennes bandykompisar inventera på Willys och Petter och hans hockeylag ska inventera på Kvantum. Då har jag lovat Olle att han ska få hyra en film, som han kan se tillsammans med sin pappa. 


By the way, så reagerade inte Soya på raketerna i år heller. Det är så skönt! När grannens ungar smällde smällare ute på vår gata, satt hon i fotöljen i vardagsrummet och tittade nyfiket på dem. Och kring tolvslaget när de skjuter som mest, låg hon just innanför ytterdörren och sov! 


Hoppas ni hade en bra nyårsnatt! Och hoppas att 2011 blir ett toppenår för oss alla!!!




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards