Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under november 2010

Av Annelie - 10 november 2010 18:40


Ja, nu äntligen har jag målat färdigt spaljén! Det ska bli så roligt när jag fått upp mina nya byråar som ska pryda hallen! Har tänkt att jag ska börja montera ikväll, men det känns som om det inte finns tid till det... Ska snart ta en promenad med Soya och sen klockan 20.00 tänkte jag titta lite på bönderna! Får väl se hur jag gör!? Jag vet hur irriterad och arg jag blir om inte allt funkar ... och då är det bättre att jag startar när jag är väldigt pigg!!!! 


Idag har det varit väldigt vackert ute! Precis så som jag vill ha det på vintern, fast aningens för varmt! Men i morse höll jag på att få sätta mej på rumpan och åka ner för Fabriksgatan... För det var nyplogat men de hade ännu inte sandat... gissa om det var halt...! Trodde att skulle trilla för varje steg jag tog! Som tur var kom jag fram till jobbet med armar och ben i behåll!


Såg väderleksrapporten för de kommande dagarna och jag behöver nog inte oroa mej för att jag inte varit ute i skogen och plockat mossa än...! Eftersom det ska bli regn så kommer nog snön inte bli långvarig här! Men sen när jag plockat allt grönt jag vill ha till advent så kan snön få komma igen! 


Nu ska jag ta och promenera lite! (Och försöka att undvika alla isfläckar ute!) 


Må så gott!

Av Annelie - 9 november 2010 22:00

Ja, här har det snöat hela långa dagen...! Det är så himla fint ute... Men skulle bli helt nöjd om vi fick några minusgrader oxå! I eftermiddags gick Cajsa och hennes kompis Lisa ut med Soya... Hon har varit som tokig varje gång hon kommit ut i snön idag! 



Kombinationen blöt snö och lång päls är inte alltid så jättekul! Vi fick ställa henne i badkaret och spola bort snöbollarna... Stackarn...! Men jag tror hon tyckte att det var värt allt!!! För det var så kul ute! :0)


Nu är det läggdax igen... Fattar inte hur fort dagarna går... Har jobbat till kl. 17 idag. Därefter åkte jag och handlade lite! Sen lagade jag lite mat och när disken var i maskinen målade jag spaljén för sista gången! (Hoppas jag iaf!) Det kommer bli så fint när allt är klart! Ska försöka montera ihop byråerna oxå denna veckan! Spännande!


Hoppas ni tagit det lugnt i snökaoset idag! Go´Natt!

Av Annelie - 7 november 2010 19:05

Vad underbart väder det varit ute idag!!! Tyvärr har jag spenderat mesta tiden av dagen inomhus, men jag har ju kunnat se ut på det vackra vädret!


På förmiddagen åkte pappa och jag till Jönköping! (Lejde pappa som chaufför, eftersom Chrille och Olle oxå skulle till Jönköping o spela match, och jag då inte hade nån bil!) Vi gick till Ikea direkt! Köpte två byråar som jag ska ha i min uppfräschade hall! Sen blev det självklart lite annat smått o gott oxå! Därefter gick vi och åt på Domusrestaurangen! Åt kungsflundra, potatis och skagenröra! Mumma!


När vi kom hem målade jag min spaljé igen... börjar se ganska bra ut nu! 


Soya har varit hos mina svärföräldrar i dag igen. Hon har det bättre där när jag målar... och jag slipper ha dåligt samvete för att jag inte har tid med henne...! Så nu när hon kom hem var hon trött och la sej och sov direkt. Hade egentligen tänkt ta en promenad för att jag skulle få lite luft, men väntar en stund till... 


Ska göra lite läxor med Olle oxå ... bättre sent än aldrig! 


Just nu lyssnar jag på julmusik på min Spotify! När jag sökte musik insåg jag att nästan alla svenska artister gjort julskivor! Det finns hur mycket som helst!


I morgon har vi "stängningsdag" på jobbet! Då jobbar vi utan barn! 


Ha en bra fortsättning på kvällen!

Av Annelie - 6 november 2010 21:01

Ja, då har jag äntligen börjat måla vår spaljé i hallen! Fattar inte att jag inte gjort det innan... Nu är den vit, visserligen bara med grundfärg än, men snart ska den vara klar!!!!! Det ser redan fräschare ut! Fast jag är lite otålig när jag gör nåt! Vill att det ska vara klart direkt! Men det är väl bara att vänta och vänta!


Eftersom jag inte vill att Soya ska bli vitare i pälsen har hon fått spendera dagen hos min svärmor och svärfar. Vi åkte tillsammans med dem till kyrkogården mitt på dagen. Gick runt lite och tittade på alla fina ljus... Sen fick vi middag där! Himla gott och skönt att inte behöva tänka på mat, när jag bara vill måla! Tack!


På kvällen åkte Olle, Soya och jag till Asby kyrkogård, där min morfar och mormor ligger begravda. Tände ett ljus på deras grav. Men det var himla läskigt att gå där i mörkret! (tur att Olle var med mej, eftersom han är så stor och stark!!!) Mötte nån där i mörkret... jobbigt när man inte ser vem det är! Men han blev kanske lika rädd som vi! Därefter åkte vi till Sunds kyrkogård, där min mamma ligger begravd! Där var det om möjligt ännu mörkare, fast vi var ensamma där och det kändes inte så otäckt.

Sen åkte vi på en snabbvisit till min pappa i Österbymo. Soya gick direkt och ställde sej vid kylskåpet hos honom... Kanske hade han nån god skinka eller nåt liknande!? 


Nu sitter jag här och tittar på tv. Ska nog ta och försöka komma isäng tidigt ikväll!


Ha en bra kväll!

Av Annelie - 5 november 2010 20:30


Idag har vi haft en ganska jobbig dag! (eller eftermiddag)


Jobbade en stund på morgonen och förmiddagen. (Har varit uklädd till pepparkaksgubbe och sjungit julsånger tillsammans med barnen...)


Sen på eftermiddagen var det begravning för Chrilles moster. Det var väldigt fint men samtidigt oerhört jobbigt! 


  


Efteråt träffades vi och Chrilles kusiner med fam hemma hos svärmor och svärfar. Där fick vi smörgåstårta och fika! Åt så mycket att jag höll på att rulla fram... 


Därefter hade Cajsa bandymatch så Chrille, Soya och jag åkte och tittade på henne! De vann med 5-1. Måste plocka fram lite varmare kläder nu när bandysäsongen har kommit igång! Frös massor idag, och det är först nu när jag sitter här i sängen med täcket uppdraget som jag känner att jag tinat upp helt! 


Ska snart gå ut en sista gång med Soya för i kväll! Sen ska jag sova, har lite spänningshuvudvärk sen eftermiddagen och så blir det till att ställa klockan tidigt i morgon...! Petter och Chrille åker klockan 8:00 till Göteborgstrakten (tror jag) och då tänkte jag vara snäll och hjälpa till med mackor och mat på morgonen! 


Ha en bra kväll! Nu ska titta klart på Idol... 

Av Annelie - 4 november 2010 07:49

Idag ska jag åka och jobba igen, efter min efterhängsna förkylning... Det känns både kul och inte... eftersom jag ännu inte känner mej riktigt bra! Jag är piggare, men att vara hemma och vila när jag känner för det är ju inte riktigt som att vara på jobbet tillsammans med alla barnen! Men det kommer nog gå jättebra! 


Nu är det nog Petters tur att vara sjuk lite, för igår kväll när han kom hem efter träningen hade han ont i halsen... och Olle hade ont igår kväll oxå...! Jag tycker det räcker med sjukdomar nu!


Soya är i alla fall pigg! Hon var väldigt leksugen i morse när vi var ute på en liten runda... Petter eller Cajsa kommer att gå en längre sväng på förmiddagen, så då blir det nog lite mer bus!


   Var ute och tog ett kort på henne när hon är på altanen. Grannarna tror nog inte att vi vill ha henne inomhus, men hon älskar att vara på altanen! Det är nog lite lagom svalt där nu och så ser hon långt ut på gatan! (Vi erbjuder henne givetvis att komma in ofta, och om hon då kommer med in så ställer hon sej efter en liten stund vid altandörren igen och vill ut! 


Nähä, nu kan jag inte sitta här och slappa längre! Duschen väntar!


Ha en bra dag!

Av Annelie - 1 november 2010 17:34

Jaha, tänkte lämna lite rapporter från sjukstugan... Ringde sjukhuset och fick komma ner mitt på dagen! Doktorn lyssnade noga, tittade i halsen (och jag klöktes...) och sa att han ville ta lite prover på mej! Fick gå till labb och lämna lite blod och sen gå tillbaka till doktorn! (Jag fattar inte hur fort det gick! Satte mej i väntrummet halv 12 och var därifrån straxt efter 12... Brukar ju få vänta minst 45 min innan man får gå in, sen får man vänta länge i rummet.... Så + till Tranås vårdcentral idag!) 

I alla fall så hittade doktorn inga fel på mej, han sa att jag var kärnfrisk! Och eftersom jag inte smittade längre kunde jag gå och jobba i morgon! Och jag vill inget hellre än att känna mej pigg och kunna gå till jobbet, MEN DET FUNKAR INTE! Jag kan ju inte bara gå undan och vila när jag känner att jag måste osv! Och vila måste jag! Efter att jag varit iväg på en sån tur som till doktorn måste jag vila ett par timmar! Det är inte klokt att det inte finns nån ork alls! Han sa att han förstod att jag var trött efter en sån förkylning, men eftersom jag nu va frisk så kunde han inte sjukskriva mej! Men jag stod på mej och då sa han att han sjukskrev mej till och med onsdag! (Ja, jag tiggde faktiskt om att få vara hemma och det kändes inte alls kul! Sitta och tjata som ett litet barn, men hade han sagt nej, hade jag nog tagit till gråten!) 


Så nu ska jag ta det så lugnt jag kan fram tills torsdag! 


Ha nu en bra kväll!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards