Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under juli 2011

Av Annelie - 15 juli 2011 22:44

Idag har jag städat altanen, eftersom vi får gäster i morgon... Olle fyller hela 10 år !!! Det är inte klokt vad tiden går fort... Man blir bara äldre och äldre... ;)


Har även plåtat lite med vår nya kamera!


   Jag älskar pelargoner!!!


     

 På kvällspromenaden fick vi med oss Olle, som skulle upp till Bredstorp för att prova den nya skottrampen, som byggts idag!
   Här tror jag att Olle kommer spendera en del tid framöver...


   Soya hittade en bandyboll som hon lekte med.


     Det fanns gott vatten på rampen...


     Soya testade även skopan på grävmaskinen som stod på Bredstorp...


    På hemvägen hittade Soya en väldigt rolig pinne oxå...!


Nu sitter jag här och väntar på att Cajsa ska ringa, för jag har lovat att hämta henne och ett par kompisar, som spenderar kvällen hos en annan kompis. Ska nog även försöka ringa Petter , som är i Halmstad över helgen med sina kompisar...


Sen är det läggdax för mej. Ska upp tidigt i morgon för att åka och handla och sedan baka en tårta!


Hoppas ni har haft en bra kväll!!! 
 

Av Annelie - 13 juli 2011 20:18

I morse åkte Olle, Soya och jag till Österbymo för att titta på och ta lite kort på PRO:arna som spelar boule på Ydrekullen varje måndag och onsdag.


  Undrar vem som är närmast???
       Pappa kastar.





     Min pappa. 
   Soya kollar in boulespelarna. 
  Stannade till med bilen när vi åkte ner mot Ömo igen och tog en bild över Ukreda där jag växte upp.
   I Ömo finns det ett runt hus! Ganska ovanligt tror jag!
    När vi kom till syrran skulle Wille och hundarna just ut o gå, så då följde Soya och med. Sen fick de leka i trädgården.
         
Efter besöket hos syrran, åkte vi hem till pappa, som spelat färdigt på Ydrekullen. Vi åkte och köpte pizza som vi satte i oss, sen fick vi glass och tårta. Mumsigt!


Ikväll har Soya och jag tränat lite agility. Hon har blivit så duktig på slalomen, som hon haft svårt med innan. Vi får se om vi ställer upp på nån av tävlingarna som kommer vara här i Tranås i höst...?


Nu ska jag koncentrera mej på damerna i semifinalen i fotboll! Heja Sverige!!!


Ha en bra kväll!!! 


Av Annelie - 12 juli 2011 22:27

Ja, nu så blev det då äntligen av testet för vallningen! Det gick jättebra för Soya! Jag var lite nervös innan, för Soya kändes helt upp i varv... Och när Lisbeth, som vallade med henne, först gick in i hagen med Soya kopplad drog hon och ville fram till fåren direkt.. Undrade hur det skulle sluta... Men hon släppte henne snart, och då började hon valla jättefint! 




Bedömningen:


Intresse: 4+                (0=ointresse 5=totalt fokuserad)

Naturlig förmåga: 5    (0=ingen kontroll 5=total kontroll)
Mental uthållighet: 5  (0=ger upp vid minsta motg. 5=ger                                 aldrig upp)    
Samarbete/Styrbarhet: 3 (Ingår ej i snittp. 0=totalt ostyrbar                                  5=extremt förarvek)


Helhetsintryck o kommentarer:

             Mycket trevlig arbetshund, bra balans, intensiv,                balanserad, mycket lovande. 
---------------------------------------------------------------


Är väldigt stolt över henne! Hon skötte sej alledeles utmärkt!


Hoppas ni oxå haft en bra dag! 


Av Annelie - 11 juli 2011 21:23

Visst stämmer det, borta bra, men hemma bäst!? Det tror jag Soya håller med om ialla fall. Hon blev jätteglad när hon insåg att vi stannade bilen på vår garageinfart igår! 


              Ikväll har vi grillat så nu är jag proppmätt...


I morgon åker vi till Gryts skärgård för att göra vallanlagstest. Soya haltade inget igår kväll och har inte haltat nåt idag. Så vi tar och åker dit. Det ska bli kul att träffa Soyas halvbror Rubin, som är där på vallningsläger.

Nu ska vi ta en liten kvällspromenad Soya och jag.


Ha det så bra! 

Av Annelie - 9 juli 2011 20:25

Då var det då dax för sista dagen på hockeylägret... Och även sista dagen i stugan... Så på morgonen packade vi bilen och städade efter oss. Soya märkte att det var något på gång, för hon hämtade sin leksak på gräset och hoppade in i sin bur i bilen och vägrade sedan gå ut... Hon ville väl vara säker på att hon skulle få följa med!

   Sen åkte vi till ishallen för att titta på Olles sista match. Han var jätteduktig och kämpade jättebra!
 
Sen bar det av mot Leksand där vi stannade och åt pizza och glass! Har nog inte ätit godare pizza någon gång, så nästa gång jag kommer dit kommer jag garanterat stanna till där igen!!!


När vi var mätta och goa for vi vidare till Ludvika. Vi våldgästade familjen Gomersson som har Soyas underbart söte halvbror. Där blev det ös i trädgården må ni tro!

                                Vi fick underbart gott fika och hemmagjord jordgubbssaft! Tack så väldigt mycket!!!
Efter det gick vi ner till sjön där Olle och hundarna badade. Ludde var snabbt ner i vattnet, och hämtade leksader som Rose-Marie kastade.       Olle och Ludde simmar ikapp. 

  Soya klev oxå i vattnet och till slut simmade hon utan att nån tvingade henne!         Ludde.
   Sen fick de springa sej torra i trädgården igen.
       
Nu sitter i på hotellrummet i Örebro. Tanken är att vi ska åka och göra vallanlagstest med Soya i morgon, men nu har vi sett att hon haltar igen!!! Vi får väl se hur det är i morgon....


   Vår utsikt från 7e våningen... Jag är VÄLDIGT höjdrädd och ungarna tycker det är så kul att retas och gå fram till fönstret hela tiden... Då gör det ont i mina ben... Usch!   Soya undrar vad som händer där nere!
    Två mystjejer som gillar att bo på hotell!

Nu ska jag ge mej på godispåsen som Chrille varit och köpt åt mej!  Mums!

Ha en bra kväll!!! 



Av Annelie - 8 juli 2011 23:35

Oj, vad tiden går fort... Det är redan näst sista dagen på lägret för killarna... I morgon är det avslutning och en sista match.

I förmiddags hade de vanlig träning. Men fick göra en himla kul stafett. De skulle åka och sätta sej med ändan i ett däck, och därmed förflytta det framåt. Det lag som först kom över hela planen vann..
 


   Olle sätter fart...  Och hamnar i däcket...    Olles kompis Edwin hamnade tyvärr lite utanför...      Framåt sena eftermiddagen åkte vi och badade. Det var väldigt skönt att svalka sej lite, eftersom det var himla kvavt och varmt ute...         Soya svalkar tassarna.
   Sen bar Chrille ut henne så hon fick simma in till land... Hon är inte rädd, men gillar det inte jättemycket... Efteråt blänger hon åt Chrilles håll...

      Det är skönt att torka sej i sanden efter simturen...   ... å torka sej...   .... å torka sej...   Fina tjejen... Blöt och sandig!   Men det blir bra när man skakat av sej allt!

      På kvällen spelade Olles grupp match. När lagen kom in släcktes ishallen ner och spotlighten tändes på de killar som kom in på isen. Precis som när de stora killarna spelar! Det blev en himla rolig match, mycket tack vare den duktige speakern som fick igång publiken genom sina kommentarer och sin sång och dans! Kul när en ung kille vågar bjuda så på sej själv! 

Ytterligare lite senare var det dax för kvällens höjdpunk; pappamatchen tillsammans med en del tränare. 


   Olles duktiga ledare, Christoffer och Kalle.


   Chrille, nr 1 i gult, sätter fart.

    Vi stannande inte så länge eftersom Olle måste komma isäng, så han orkar med morgondagen. Men innan vi gick pratade vi med Chrille och han kände att kondisen inte var där den skulle... Sen var det visst svårt att åka med för stora skridskor... Nu sitter jag här och väntar på att han ska ringa så jag kan åka och hämta honom, och då hoppas jag att han har armar och ben i behåll....


I morgon är som sagt var sista dagen här och vi börjar resan hemåt efter Olles avslutningsmatch. Vi kommer att stanna till  i Örebro och övernatta på hotell där. Sen på söndag far vi till Gryts skärgård för att vallanlagstesta Soya. Ska bli spännande och se om hon klarar det... Börjar bli lite nervös inför det... Tänk om hon flippar ur helt...? Jaja, då gör hon ju det och det är ju i sånna fall inget att göra nåt åt... 

Nu ska jag surfa runt lite på nätet och hoppas att Chrille ringer snart, så jag får gå och sova!


Hoppas ni har det bra! 



Av Annelie - 7 juli 2011 22:13

Måste dementera en sak jag skrev i förra inlägget; Det var inte Mattias Öhlund, utan Mattias Ekholm som tränade med killarna. Han har spelat i Brynäs och ska nästa säsong spela för Nashville. 

Av Annelie - 7 juli 2011 20:30

Idag har jag inga foton att lägga in... Kameran har legat i stugan hela dagen, men den behöver ju lite vila oxå!



Tidigt på morgonen hade Olle och hans kompisar ispass och därefter skulle de gå tipspromenad i motionsspåret där vi brukar gå med Soya. Killarna hade blivit ordentligt uppskrämda av ledarna, om att det fanns björn i skogen som de skulle akta sej för. Gissa om de stelnade till när de mötte Soya i skogen. Chrille var självklart med, men flera av killarna trodde först att hon var en björn... En kille undrade om Chrille kunde ta sällskap med dem, för han var så rädd, och en annan frågade om björnar var rädda för hundar... Soya var glad över sällskapet!!!

På förmiddagen åkte vi och letade upp en strand där vi kunde bada och sola. 'Vi hittade en med en lång sandstrand, och även några träd där Soya kunde ligga i skuggan. Det var bara vi och ca 5 familjer till där, så det var väldigt lugnt och skönt. Kändes nästan som om vi hade hela stranden för oss själva! Soya badade lite, men efter att ha rullat sej i den sköna sanden la hon sej i skuggan och höll koll på en liten labbe-valp som låg en bit bort...

På nästa ispass hade de besök av Mattias Öhlund. Han var med och lirade med killarna och det var väldigt stort i deras ögon! Olle hade fått autograf på tröjan och berättade stolt att Mattias snart skulle spela  i NHL.


I morgon är det fredag och papporna ska spela match mot varandra! Chrille har anmält sej... Lovar att ta med kameran och plåta lite!

Må så gott! 


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards