Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under oktober 2010

Av Annelie - 14 oktober 2010 20:10


Idag har jag varit hemma med Olle, som fortfarande är förkyld. Men det går åt rätt håll iaf! Det har varit lite mer tempo på honom idag. Så vi planerade att åka till Linköping för att fylla på Soyas matlager i frysen. Framåt dagen tog vi och åkte iväg. Vi stannade i Boxholm (ca. 2mil härifrån) och tankade bilen. Gick även in på macken för att unna oss varsin chokladbit och varsin dricka. Men när jag drog mitt kort för att betala, stod det; Köp medges ej! Det var oerhört konstigt eftersom jag varit inne på databanken just innan vi åkte och visste att jag hade pengar. Men vad spelade det för roll, när kortet inte ville funka!? Så det var bara att snopet lämna tillbaka varorna och slokörade gå ut ur butiken... Och eftersom jag inte lyckades få ut pengar ur bankomaten i Boxholm heller, var det ju ingen ide´ att åka till Linköping heller... 


Men kom på att kortet jag använt var mitt gamla.... Och mitt nya låg hemma i en annan jacka! Så vi åkte hem och hämtade det och för säkerhets skull tog jag ut pengar i Tranås för att vara säker på att det kortet funkade! Och därefter åkte vi upp till Linköping. Olle somnade innan vi lämnade Tranås och vaknade inte förrän vi kom fram. Skönt för honom, eftersom han inte sover så gott på nätterna! 


Väl framme, köpte jag hundmat och hö till kaninerna. Sen stannade vi till på ICA Maxi och köpte det där godiset vi missade innan...! Köpte även Allers Julmagasin som just kommit ut! Familjen tror inte att jag är klok, men på IKEA köpte jag lite ljus (bland annat ett rött som jag inte kommer elda innan december) och doftljus, med pepparkaksdoft! Köpte även julklappspapper och ett par lyktor som jag ska ha på trappan till advent!  


Gissa om jag fick julstämning när jag bläddrade i tidningen förut!? Så nu har jag börjat planera vad jag ska göra innan jul!!! Så kul!!! 


Nu har jag gått en lång kvällspromenad med Soya, och ska sätta mej och jobba lite med mina IUP samtal som jag snart ska ha med en del föräldrar på jobbet! 


Ha en skön torsdagskväll! 

Av Annelie - 14 oktober 2010 10:43


Idag är det jag som är hemma med Olle och Chrille jobbar. Han är lite piggare idag, än igår; när näsan var täppt och han hade massor med slem i börstet och halsen... Fast inatt hade han feber igen och yrade en massa... Och hostan hänger troget i ännu.... Hoppas snart att han blir bra, så det blir full fart här igen! :)


Soya trivs, som sagt var, med sällskap hemma hela dagarna... Hon tillbringar en hel del med tid på altanen, där hon älskar att ligga! Men häromdagen kom ett råddjur, som helt oberörd stod utanför altandörren och åt lite gräs... Soya var galen här inne och ville ut, men råddjuret tittade lite på henne bara! När jag precis hunnit ta en bild, lufsade hon upp till grannen och fortsatte helt lugnt att äta lite där! 

  


I går kväll, när Cajsa skulle gå upp och borsta tänderna och göra sej iordning för natten passade mysfisen Soya på att inta den skönaste platsen; Cajsas säng!!! 

   Ja, Pernilla, det var tänkt så att hon inte skulle få vara i sängarna.... men man är ju inte sämre än att man kan ändra sej! ;) 


Ha en underbar dag! I morgon är det fredag!!!


Av Annelie - 12 oktober 2010 20:54


Soya tar verkligen tillfället i akt att gosa och njuta när Chrille och Olle är hemma hela dagarna... I morse hade Olle bäddat ner henne i Chrilles säng... Sååå skönt!

  


De kommer vara hemma i morgon oxå, eftersom Olle hostar och hostar och fortfarande har ont i halsen! Men han är piggare och börjar klättra lite på väggarna! 


Ikväll gick Soya och jag långpromenad på cykelbanorna runt stan... Det är inte lika kul som att springa lös i skogen... och jag får lite ont i mina ben... Men det är det enda alternativet nu, med mörkret och älgjägare...



Hoppas ni haft en underbar dag!

Av Annelie - 11 oktober 2010 20:43

Idag är Olle lite piggare, men har ännu ont i halsen! Han får stanna  hemma från skolan i morgon oxå. Inatt sov han jämte mej igen, och jag sover inte jättegott då... Mitt i natten satte han sej upp och sa: -" Var är du? Då åker vi!" Sen la han sej ner och sov vidare... Och flera gånger har han rullat över till mej och buffat... 


Sitter och tittar på "Ullared" och blir väldigt sugen på en ny resa dit!!! Fast får nöja mej med Linköping denna veckan... För Soyas mat börjar ta slut i frysen och det är dax att åka och fylla på! Ska nog åka till Ikea oxå och köpa lite nya handdukar till lilla toan i källaren, som snart är färdig- renoverad! 


Idag har vi oxå fått tänka igenom i vilka skogar man kan promenera nu när älgjägarna är i farten. I eftermiddags gick Soya och jag förbi Bredstorp och vidare mot Illernsjön. Tyvärr får hundar inte gå lösa där, men jag släppte Soya vissa sträckor ändå. ;)Hon är så lycklig när hon får sträcka ut ordentligt! Ibland när hon går lite för långt fram, brukar jag utan att säga nåt, kliva rakt in i skogen. Då kommer hon farande som en raket och undrar vad jag ska hitta på... 


Nä, nu ska jag äta en macka och ta en kopp te! Och därefter blir det nog sängläge! 


Hoppas ni alla haft en skön dag!

Av Annelie - 10 oktober 2010 19:31


Igår kväll fick Olle hög feber, ont i halsen och huvudet... så han har sovit jämte mej inatt... Alltså har jag inte sovit så speciellt mycket! Han vaknade flera gånger och var arg och ledsen. Han sparkade och slog i madrassen och gick runt i hallen och köket och grät... När jag fått honom lugn och frågade varför han va arg, svarade han för att han inte skulle få spela hockey i dag! Idag kommer han inte ihåg detta, så han yrade nog mest...


Idag har han mått bättre, men varit väldigt förkyld, så han får stanna hemma från skolan i morgon. Chrille blir hemma från jobbet, eftersom han oxå är lite krasslig.


Så mesta delen av dagen har vi slappat och vilat! Men i eftermiddags åkte Cajsa, Soya och jag ut till hundklubben för lite träning. Det gick ganska bra, men hon undrade nog var de andra höll hus!!?? 

      

  

    


När jag skjutsade upp Petter till hans träning passade Soya och jag på att gå 2,5an. Det är naturreservat där, så inga lösa hundar får vistas där... Men eftersom jag inte är helt laglydig fick hon springa lös vissa sträckor! Det svämmar ju inte över av folk i motionsspåren denna årstiden... Mötte bara ett par joggare! 


Ikväll ska jag fortsätta att sticka på min mössa, som jag försöker tillverka...! Kommer säkert inte bli så fin, men det är lite avkopplande att sitta och handarbeta. Ska väl titta lite på tv oxå. Sen blir det tidigt i säng, eftersom jag ska upp tidigt i morgon igen!


Hoppas ni alla haft en skön helg!

Av Annelie - 9 oktober 2010 19:26


Visserligen började dagen molnigt, men den som väntar på nåt gott... Framåt eftermiddagen kom solen!!! Det har varit underbart ute, med sol och ingen vind alls.  


På eftermiddagen åkte Olle, Soya och jag till pappa i Österbymo. (Petter och Chrille spelade hockey i Kungsbacka (och vann med 5-3, 2 mål av Petter.) och Cajsa hade bandyträning och skulle sedan till Elin.) Vi packade matsäckskorgen med kaffe, varm choklad och goda mackor. (Som pappa bakat! Underbart goda!) Sen åkte vi till Norra Vi och Vassviksberget. Det är en liten promenad från bilen innan man når toppen. Däruppe fikade vi och njöt av väder och utsikt!


                  


Därefter for vi vidare mot Kisa och Pinnarp. Vi var lite nyfikna eftersom vi hört att restaurangen i Pinnarp brunnit ner. Det var ingen vacker syn som mötte oss när vi kom dit! 

På hemvägen mot Österbymo igen, åkte vi vägen förbi Linnekulla (tror jag det heter) där Magnus Samuelsson (starkaste mannen) bor. Men vi lyckades inte få se nån skymt av honom... 


Väl tillbaka i Ö-mo fick jag med mej två burkar av pappas goda äppelmos! Det är ingen idé att frysa in dem, eftersom de är omåttligt populära här och går åt i ett nafs! 


Just nu sitter vi, Olle och jag, i sängen och tittar på TV. Olle har börjat bli förkyld och det lutar nog åt att han inte kan vara med på u-10s match i morgon mot HV71... Men vi får nog avvakta tills i morgon och se hur han mår då! 


Hoppas på lika fint väder i morgon igen!!!  


Ha en skön lördags kväll!

Av Annelie - 5 oktober 2010 20:25


Klass 6-9 på Junkaremålsskolan har idag haft dagsverke idag. De har fått fixa nåt jobb en eftermiddag för att tjäna lite pengar, som de ska skänka till Gambia. Cajsa har fyllt vår frys med kakor och muffins i eftermiddag. Så när jag kom hem från jobbet ikväll dukades det fram massor med fika, som vi smällde i oss! Det var väldigt gott!!! 


Därefter gick Soya och jag ut en sväng. Promenerade runt lite på stan. Något som hon behöver få träna på lite, eftersom vi oftast går i skogen och hon kan springa lös! Det gick väldigt bra, hon promenerade vid min sida utan att dra. Vi mötte en del hundar oxå, som hon självklart var nyfiken på, men som vi kunde möta utan att hon drog av mej armen... ;) Det tränade vi mycket på på kursen och det ser ju ut som om det gett en del resultat! 


Fick en väldig längtan efter jul...! (Knäpp jag vet!) Men de testade lamporna som sitter i trädet utmed Storgatan... Och de lyser jättefint innan jul!!!! Så som vanligt så här års, ser jag fram emot December!


Har snott lite foton av Cajsa som hon tog i eftermiddags när hon var ute och lekte med Soya.


        

Nu ska jag försöka få Olle att slita sej ifrån Wii:et så han kommer i säng i skaplig tid...


Hoppas ni kunnat vara ute och njuta av det underbara höstvädret! (Det har varit väldigt blåsigt idag, men är man bara klädd ordentligt, så är det skönt ändå.) 



Av Annelie - 3 oktober 2010 17:45


Idag har vi varit ensamma hemma, Cajsa, Soya och jag. Chrille var med Olle (vars lag vann matchen med 9-3. Mycket bra med tanke på att motsåndarna är 1 år äldre!) och Petter har varit i Linköping med ett par kompisar och shoppat! (och kom hem med bland annat en pälsmössa av modell rysk...)

 

Så jag har borstat lite på Soya och tänkte att det skulle kunna gå att få riktigt fina bilder ute... Satte upp henne på en bra plats...

 

... och hann knäppa en bild, när Petter kom hemcyklandes... och inte kunde Soya sitta där helt stilla då.... utan sprang fram och hälsade och hämtade en boll... och ville leka...

 

 

 

 

I morgon är det sista gången på kursen... Kommer bli tomt på måndagarna...! Får väl hitta på nåt annat! Är lite sugen på att testa agility. Men tyvärr har de inga såna kurser på vår klubb. I sånna fall får vi söka oss till den andra klubben här. Men det får kanske bli i vår... 

 

Nu ska Soya och jag cykla en runda. Brukar göra det på söndagskvällarna... Det går bara bättre och bättre! Har ännu inte lyckats hamna i diket! Och kör ännu på de cykelbanorna som jag tror det inte finns så stor risk att möta många hundar på...! 

 

Håll tummar och tår för att vi ska komma hem välbehållna både Soya och jag!!! ;)

 

Ha en skön söndagskväll!        

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards