Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under juli 2010

Av Annelie - 16 juli 2010 23:19

 

 

Grattis Olle på din 9-årsdag!!!   

 

 

Ja, idag har Olle fyllt 9 år! Jag fattar inte hur fort de växer...! Det känns inte som om det var så länge sedan han föddes... Men man hänger väl inte med riktigt...!

 

Cajsa och jag väckte honom idag på morgonen med ett paket och vacker sång...! 

 

 

 

Vi hade köpt ett Lego Star Wars skepp... (Snart tror jag att han har alla som finns...) Sen har han fått höstens hockeyläger i present oxå. Det är ju lite svårt att slå in, så det fick han muntligt!

 

Vi har ju inte bara firat Olle idag, utan oxå att Chrille och jag har semester nu!!! Tjohooooo! Jag tror att jag ska ställa klockan på 5 på måndag, stänga av den och sedan vända mej om och somna om! 

 

Ikväll, medans Petter och Olle fixade tacos, lekte Soya med Tessa en stund. Men Tessa är mer intresserad av kaninerna och kan stå och stirra på dem hur länge som helst... (De leker bättre på deras trädgård.) Men efter ett tag kom hon igång och de sprang runt lite. 

 

Nu ska jag sova! Hoppas ni haft en bra dag!    

Av Annelie - 15 juli 2010 07:23


Jag måste vara oerhört vacker och snygg, så eftertraktad som jag är... Mina beundrare hänger som klasar efter mej. Ibland blir det faktiskt lite väl närgångna... Det konstiga är att ju svettigare och ofräschare jag blir, desto mer attraktiv verkar de tycka att jag är... De försöker hela tiden viska nåt i mina öron, men tyvärr förstår jag inte vad de säger... De är snabba oxå, mina beundrare. Jag får nästan springa för att bli fri från dem... Det är ju alltid kul att vara populär, men oftast är de bara irriterande, mina beundrare... De där jäkla FLUGORNA!!!!!




Ja, nu är klockan bara halv 8 och Soya och jag har varit ute i skogen i ca en och en halv timme. Idag börjar jag inte förrän kl. 11, så nu har jag tänkt ta det lite lugnt, kanske sova en stund till.... Eller kanske läsa lite, eller ta ett korsord... Jag får se! 


Ha en bra dag!

Av Annelie - 14 juli 2010 20:28


Ja, då var det bara 2 dagar kvar innan semestern!!! Känns skönt! Fast idag fick jag åka hem tidigare från jobbet, för det kändes som efter jag haft migrän... Trött, matt och tungt huvud. Vet inte om jag hade en släng i natt, men det kändes inget på morgonen, förutom tröttheten... Så jag åkte hem kl. 13 och la mej för att sova! Vaknade kl. 16:30! 

Därefter har det kännts ganska ok. Lite matt bara, men tror att det kan ha berott på trötthet, värme och vätskebrist!

 

I eftermiddags åkte Olle, Soya och jag ut för att plocka blåbär. Det blev inte så många bär, eftersom de var ganska små, och när jag skulle plocka kom Soya och buffade på min hand och ville ha... Hon skulle ju kunna ta själv, men det behagar hon inte den lilla Sessan! ;) Och min medhjälpare Olle, var mer intresserad av att leka Star Wars med pinnar.... Så honom fick jag ingen vidare hjälp av! Sen var det ju de eländiga myggen...! Så vi var ute en kort stund, plocka lite bär men njöt ändå av den fina naturen!

 

             

 

Snart ska Cajsa ut och springa, så då ska Soya och jag följa med och gå! (Jag kan meddela att jag gett upp det där med löpning... Mina fotleder och knän mår inte väl av ansträngningen... Känner att jag mår toppen av en rask promenad oxå!)

 

Nä nu ska jag dammsuga innan vi ger oss iväg!

 

Hoppas ni haft en bra dag i solen! 

Av Annelie - 13 juli 2010 22:08


Det var några dagar sedan jag uppdaterade här på bloggen... Men eftersom det är hett och varmt har jag inte orkat... Jag sover dåligt på nätterna och måste upp tidigt eftersom jag inte har semester ännu. Men den börjar närma sej, den sköna ledigheten!!!! 


Idag har den äntligen åskat och regnat lite. De har lovat det i flera dagar, men inte förrän idag har det mullrat och regnat. Fast inte känns det svalare ute för det... 


Ikväll gick Chrille, Olle och jag med Soya i  Malingskog, medans Cajsa sprang där. Efter det hade vi tänkt gå till fotbollsplanerna där och leka lite med Soya. Men det var folk där, så vi åkte upp till Bredstorp och lekte på en av de planerna. Soya bara älskar att spela boll.... Hon fångar höjdare och springer som en galning! Ångrar att jag inte tog med kameran och fångade henne i luften. Men ska försöka komma ihåg det till nästa gång vi åker dit. 

Ska försöka komma iväg och spåra någon dag oxå. 


Fast jag har en hel del att göra denna veckan, eftersom Olle fyller 9 år på fredag. Ska bjuda hem svärmor, svärfar och pappa på kalas på lördag!  Vill gärna att det är lite städat då här hemma, även om vi nog mest är på altanen... 


Nu sitter Chrille och tittar på Wallanderfilm som han hyrt, men jag måste försöka komma isäng lite tidigt idag... Så jag börjar inte titta på den, för då måste jag se den klart! 


Hoppas ni har det bra i sommaren!


Av Annelie - 10 juli 2010 23:11


I morse gick Soya och jag vår långa morgonpromenad vid kl. kvart i nio. Det var egentligen lite sent för att de skulle vara skönt... men vi travade på i skogen och svetten rann.... Vi hade vattenpaus vid bäcken, dit Soya alltid ska gå på promenaderna... Hon var självklart törstig igen när vi kom hem, men lilla damen är ju lite speciell... Hon behagar inte dricka vatten ur skål, eller på djup tallrik.... Hon vill ha vattnet serverat i ett glas... Annars går det bra att dricka ur vattenkannan oxå...!

 

På förmiddagen åkte vi ut på stan en sväng och handlade lite förnödenheter... Megavarmt!

 

I eftermiddag har Olle varit hos sin kompis Simon och lekt, och Petter, Soya och jag åkte till pappa i Österbymo och hälsade på .

 

På kvällen bjöd Chrille på god potatissallad och grillad kyckling! Mums!

 

Nu har Chrille och Soya gått kvällspromenad och Olle och jag sitter på altanen och väntar på att det ska bli lite svalare inomhus så man kan sova....

 

Soya har varit lite uttråkad i kväll, eftersom vi inte har orkat hålla hennes tempo med bollar, promenader och lek.

Visst ser det ut som om det är synd om henne...?

(egentligen orkar hon ju inte heller leka i värmen....) 

 

I morgon åker Chrille och Petter med j-20 till Torpön för att ha lite trevlig samvaro och äta gott. Vet ännu inte vad vi andra ska hitta på... Det ska väl bli varmt i morgon oxå... Vi får se vad dagen har att erbjuda!

 

Nu ska jag snart försöka sova... 

 

Hoppas ni haft en bra dag!  

Av Annelie - 8 juli 2010 21:46


Idag har jag fått hem mina små barn ifrån deras lilla semester med moster Carina och kusin Viktor på Öland! De verkar ha haft det alldeles underbart!!! Skulle gärna vilja åka dit och tälta oxå! Men vi ska till Värmland en vecka när vi har semester, där vi har hyrt en stuga!

 

Har lånat lite bilder från Cajsa:

 

   

 

 

 

På hemvägen stannade de på mitt absoluta favoritställe! Keramikverkstaden/affären Paradis! De har så mycket vackra saker! De har även en underbar trädgård, där man kan njuta av en fika. Det var just det Carina gjorde... alltså mutade barnen med fika, så att hon kunde gå och njuta i affären av allt vackert!

 

Inne i affären.

 

 

    

 

 

 

Ungarna fick besök av en äldre labbe i trädgården.    

 

Jag måste nog snart åka till Öland igen och besöka Paradis! Har lite ljuslyktor därifrån, men vill ha fler!!!

 

I morgon är det fredag och jag ska försöka hinna klippa häcken... Och köra lite tvättmaskiner... Och städa lite.... Och göra ren soptunnan... (som inte luktar speciellt gott!!!) Men nu ska jag ta och läsa lite innan jag lägger mej och sover!

 

Ha en bra kväll!           

Av Annelie - 6 juli 2010 23:05


Idag har jag och min jobbarkompis Ann varit på middag hos en irakisk familj. (Har haft deras son på vår förskoleavdelning.) Vi hade väldigt trevligt och åt fantastiskt god mat!

 

 

När vi kom hem med proppfulla magar, gick jag och Soya en lång promenad med Lena. Det var väldigt skönt ute ikväll, eftersom man kunde röra sej utan att svettas jättemycket. 

 

I morgon bitti ska jag skjutsa Cajsa och Olle till min syrra i Österbymo. De ska följa med henne och kusin Viktor till Öland och tälta en natt! Jag skulle gärna följa med oxå, men eftersom jag inte har semester ännu får jag snällt åka och jobba istället! 

 

Måste nog lägga mej nu, om jag ska orka köra bil i morgon så tidigt!!!! 

 

Ha en bra dag i morgon!  

Av Annelie - 3 juli 2010 23:29


Jag klagar inte på värmen idag heller, men det vääääldigt varmt!

 

Började morgonen med en skogspromenad med Soya. Hade tänkt gå tidigare, men sov lite länge... Men straxt efter 8 kom vi iväg. Jag trodde inte att det skulle vara så varmt så tidigt, men jösses vad jag svettades... Jag valde en sväng där jag vet att vi passerar en bäck där Soya kan dricka. Och när vi kom dit klev hon i hela hon... (Hon som inte gillar vatten...) Hon stod där i en stund och drack och njöt av svalkan. Sen tog hon ett jätteskutt upp och fick ett stollaryck... Sprang som en tok, in i blåbärsriset, ut på stigen, in i blåbärsriset igen osv... 

 

När vi ätit frukost och packat åkte vi ut till Torpön igen. Var där igår oxå. Hittade ett jättebra ställe att bada och sola på. Det är egentligen inte så fint ställe, men det är perfekt för Soya, som kan gå lös och strosa runt utan att det kommer en massa bilar och folk.

 

Fast idag kom det ett par, som skulle dricka kaffe i skuggan och titta på Sommaskeppen, som skulle ro runt Torpön. Soya fattade tycker för dem direkt... (De sa att det var ok att hon sprang lös, de var vana vid hundar och pratade mycket med henne.) Så Soya parkerade sej vid deras stolar och satt och låg där under nästan hela tiden de var där...

 

  Soya blir modigare och modigare för varje dag vi badar!

 

 

 

    Olle kastar macka!

 

 

 

  Ett av Sommaskeppen!

 

 

 

     

Underbart klarblå himmel!

 

När vi  kom hem hade jag enorm huvudvärk... Antagligen vätskebrist, trots att jag druckit en massa under dagen... Så jag tog en tablett och sov i ca 2 timmar. Därefter vaknade jag upp utan värk! 

 

Ikväll har vi grillat kyckling och ätit på altanen, samtidigt som vi kollade på filmen Farsan. Himla bra! Kan rekommendera!!!

 

Nu är det dax för lite sömn igen... Men det är så jäkla varmt att man nog inte kommer somna än på ett tag... Cajsa som har sitt rum i källaren har den bästa platsen, eftersom där är  svalt och skönt. Olle brukar sova i soffan där nere, nu när det är så varmt och Soya brukar oxå göra dem sällskap... Eller så ligger hon på altanen, eftersom vi har dörren dit öppen hela natten för att vi ska överleva... 

 

Hoppas ni alla har kunnat vara ute och njuta av solen idag!

 

I morgon bär det av till Pappa i Österbymo, eftersom han fyller år! Ska bli gott med lite smörgåstårta! ;)    

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards