Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg den 22 augusti 2010

Av Annelie - 22 augusti 2010 20:51



Idag har vi haft ytterligare en dag med blandat väder. Ömsom regn, ömsom sol... 


Olle hade hockeyträning på förmiddagen. Jag passade på att ta med Soya upp till Bredstorp och gå en lång sväng i skogen. Vi var ute i ca 1½ timme och jag gick i rask takt! Så när jag kom hem var jag ganska mör i benen...  


På eftermiddagen åkte Petter, Cajsa, Olle, Soya och jag till kyrkogården i Sund och satte på lite fräscha blommor. Sen åkte vi till pappa och tiggde lite fika. Han berättade att dagen innan hade han och hans kompis Lennart varit i Aneby och spelat minigolf. På hemvägen åkte de förbi "Hästmannens" hus. Han satt ute i trädgården och pappa och Lennart stannade en stund och pratade med honom. Hästmannen är en man som bor i ett litet hus på landet och man kan väl säga att han har stannat lite i utvecklingen... Han lever som man gjorde förr i tiden.Han har tre hästar som han plöjer med och som ligger honom varmt om hjärtat. Det har filmats en dokumentär om honom som visades på tv för några år sedan. Vi har även köpt en bok, där en fotograf har fångat hans liv och vardag på bild. Det är väldigt intressant att läsa ur den. Bland annat stod det om när han tog hästarna och vagnen med sig in till Eksjö för att köpa nya skor. Han hade tur eftersom det var ledigt på parkeringen utanför skoaffären. Men han visste inte om han fick parkera hästarna där. Eftersom tömmarna var tillräckligt långa, gick han fram till dörren och ropade in i affären, att han skulle köpa skor och undrade om hästarna fick stå utanför... Expediten kom ut med skor till honom som han kunde prova där ute... Förstår att de inte ville ha in honom för han luktar nog inte blommor direkt.... Man kan väl säga att han är lite speciell.... Hittade lite korta klipp från dokumentären på Youtube. Bara att söka på Hästmannen.


Därefter åkte vi till syrran, som inte var hemma. Men hundarna var leksugna (iaf Soya...) och vi släppte dem tillsammans så de kunde springa lite. Vi hade en trevlig pratstund med Oskar, Viktor och Malin medan vi väntade på att Carina skulle komma hem.


Nu är klockan 21:00 och jag ska lägga mej och läsa, och sedan försöka sova tidigt!  


Ha en bra kväll! Och håll tummarna för lite sol i morgon igen!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards