Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under juli 2009

Av Annelie - 15 juli 2009 21:06


Solen och värmen har präglat dagen, förutom eftermiddagen när det kom en del regnskurar. Man har ju vant sig vid det här laget och skulle nog undra om allt stod rätt till om det inte kom nån skur en dag!

I alla fall åkte Chrille, Cajsa, Olle, Otto, Soya och jag till Torpön för att bada. Men de enda som badade var ungarna. Jag doppade stortån och det räckte... Alldeles för kallt för mej!! Hu!! Soya höll sig mest på klipporna hon oxå! Hittade en massa gott att äta och bita på. När vi gav henne en boll lekte hon med den en stund. Och en gång när det åkte i vattnet, råkade hon av misstag trilla i med frambenen och nosen! Gissa om hon blev snopen!




Av Annelie - 14 juli 2009 21:26



I dag har jag skadat min fot... Skulle vilja kunna berätta om någon spännande hjältebravad, som att jag räddat ett barn i nöd eller nåt liknande. Men tyvärr är sanningen inte alls så glammig! Hmmm... Skadade mej faktiskt när jag klippte gräset!!! Ja, ni hörde (läste) rätt! Klippte i vår slänt och när jag skulle backa neråt trampade jag snett och vrickade foten. (ramlade oxå och skrek lite...) Chrille och barnen säger att det är omöjligt att skada sig på det sättet, men jag vet av egen erfarenhet att det är väldigt farligt att klippa gräs!


Soya gillar att sova med huvudet under sängen... 



På eftermiddagen kom lille Egon och Michan på besök. Soya och Egon lekte en lång stund.




Egon är duktig på att hoppa! Visst är han söt!



I natt har Olle en nattgäst! Otto, Cajsa och Olle ska sova på altanen! När Cajsa bakat kladdmuffins fick grabbarna hjälpa till att slicka skålen! Det gick nog lite över styr!




Av Annelie - 13 juli 2009 23:47


I dag har vi åkt till Österbymo och hälsat på hos Zigge och Acke. Vi släppte inte dem tillsammans, men de hälsade på varandra och vi gick en promenad med dem alla tre.




I kväll gick vi och slängde mjölkkartonger och dylikt på promenaden. Hade terapi med Soya oxå. Hon har börjat bli rädd för nästan allt när vi är ute, efter en otäck incident med en moped igår. Bilar, lastbilar, cyklar och framför allt mopeder! Vi försöker avleda henne när vi märker att hon börjar streta och dra i kopplet för att få springa iväg. Man tycker så synd om henne, men vi har förstått att vi inte ska visa det utan försöka att vara som vanligt. (men det är svårt...)

Av Annelie - 12 juli 2009 22:35


Idag har Olle varit på en liten semesterresa med sin snälla moster Carina och morbror Wille och kusin Viktor till Kolmården. Han har haft en toppendag!

Chrille och jag lämnade Soya hemma hos Cajsa och Petter och åkte till Linköping för att shoppa lite. Köpte födelsedagspresent till Olle, som fyller 8 på torsdag. Sen hittade jag en fin burk att ha hundmaten i. (har letat efter en i hela Tranås...)


På kvällen kom Alma och hälsade på. (Hon hade så tråkiga föräldrar hemma som bara målade och målade.) Vi släppte ut kaninerna i hagen och lekte med Soya.



Sudden känner sig säker i hagen och bryr sig inte så mycket om Soya.




Cajsa tränar "ligg" med Soya.



Söta Alma.

Av Annelie - 11 juli 2009 23:07


Igår tog vi en kvällspromenad på Storgatan. Det fanns inte så mycket folk för Soya att hälsa på, men en hel del spännande dofter och skräp att undersöka.



Observera tuffingen som håller täten!



Idag har det regnat nästan hela dagen! Soya tycker inte att det är speciellt kul att behöva blöta ner tassarna och pälsen. Så hon går motvilligt ut för att uträtta sina behov. Men mellan skurarna hann hon med lite lek på trädgården. Hennes favoritleksak är Cajsas gamla hopprep.



Hon lyckas fånga in Cajsa med sitt lasso!!


Av Annelie - 10 juli 2009 19:35


Idag har det varit två premiärer, båda mindre trevliga...! Upptäckte Soyas första fästing... Försökte själv ta bort den, men efter flera misslyckade försök sökte vi upp ett proffs på området; Svärmor! Då tog det inte många sekunder innan den var bortplockad och berövad på livet!

När vi åkte ifrån Monika och Ove (svärmor och svärfar) ylade Soya högljutt i bilen, vilket hon inte brukar göra längre. Så när vi satte ner henne på gräset här hemma började hon kräkas direkt. Efter det har allt varit bra med henne, hon har lekt, ätit, låtit sig borstas och nu sover hon. Det var väl nåt som behövde komma upp.



Hon gömde sej under soffan när Petter och Cajsa passade henne... Visste nog att det skulle va svårt för dem att få tag i henne där...

Av Annelie - 9 juli 2009 21:49


Idag åkte Cajsa, Olle, Soya och jag till Österbymo. Olle, som är lite trött på Soya, skulle åka på semester till min syster Carina och hennes familj. (semestern är ganska kort... han kommer hem igen imorgon förmiddag!)

Innan vi åkte till Carina tog vi svängen förbi min pappa och fikade.



Myser på pappas matta.



Lite gos med matte.


Sen fortsatte vi till Carina. Jag hade Soya i famnen när vi gick in. I deras trappa mötte vi drevern Acke. Han bara stelnade till när han såg Soya. Han såg livrädd ut... Fast Soya blev överlycklig och hade nog gärna stiftat lite närmare bekantskap med honom om han inte rest ragg och morrat lite. Så Carina fick släppa ut honom.



Utanför fönstret stod Zigge (basset griffon) och undrade vad som var på gång. När han fick komma in och hälsa gick det mycket bättre. Han blev överlycklig och hade gärna lekt med Soya, som hoppade och skuttade av glädje bredvid honom. Men lekstunden väntar vi med tills Soya blivit lite större!



Två fönstertittare!

Av Annelie - 8 juli 2009 22:57


I dag har vi haft många besökare! På förmiddagen kom Lena, Stefan och Alma Folke för att titta på Soya. Hon visade sig från sin allra bästa sida... När de åkt somnade Soya och jag och barnen röjde upp lite här hemma... ( Mycket välbehövligt!) Framåt eftermiddagen kom min kompis Michan och hennes son Anton. De har en liten 4 månaders Egon hemma! Och på kvällen kom min Moster Ingegerd och min kusin Ann-Charlott från Boxholm på besök. Ann-Charlott har två golden hemma, Maja och Loka. Isabelle och Rebecka (Cajsas gulliga kompisar) hälsade oxå på.

När besökarna åkt hem gick vi en liten runda. Stannade på vår lilla fotbollsplan här i området och tränade sitt, ligg och inkallning. Det gick riktigt bra!

Efter promenaden satte vi i Soya i badkaret och schamponerade in henne. Det är första gången som vi duschar henne med schampo. Det gick bra men hon var inte speciellt förtjust i det...

Idag har hon oxå kommit på hur roligt det är att springa in till grannarna!!! Åt ena hållet brukar det alltid vara killar ute som spelar fotboll. Kul! Och åt andra hållet bor Bounty.( en golden). Och att springa till honom var ännu roligare...! Svansen gick och hon svassade med hela kroppen!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards