Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under mars 2010

Av Annelie - 22 mars 2010 15:31

Åh, vad jag var trött på Soya inatt.... 01:30 kom hon in till oss och gnällde... Och det var inte nåt lite diskret och ynkligt gnäll, utan rejält och entonigt! (Fast inte så högt så att Chrille vaknade... som vanligt) Hon ville gå ut, och eftersom det var Chrille som gick sist igår kväll hade jag inte koll på om hon kissat och bajsat då. Så jag kände att det ända var väl att ta med henne ut! Sa till henne att kissa, men hon bara gick runt och nosade och luktade på goda dofter! Själv var jag väldigt trött och hade jag mött nån mitt i natten som hade velat köpa henne hade jag nog sålt henne! (Nejdå, jag skämtar bara...) Men utan några behov uträttade gick vi in igen och då tyckte hon att jag skulle släppa ut henne på altanen. Men det var -5 grader och lite för kallt för att ligga därute någon längre stund. Så när jag lagt mej igen hoppade hon upp i sängen igen och börjde gny lite. Men till slut efter att jag ignorerat henne en stund la hon sej vid fötterna och somnade... Själv hade jag lite svårt att somna om igen och låg och vände och vred på mej en stund.

Även igår morse kom hon upp (kl. 05:00) och ville ut på altanen... Men då var det ok för det var plusgrader ute...


Så idag känner jag mej ganska trött!


Nu är hon inte till salu längre! Eftersom hon är världens bästa, snällaste, sötaste och gladaste hund! Förut tittade Petter 17 år ut på altanen och sa: - "Hon är nog den sötaste som finns! Hon är så söt hela tiden! Vi kommer nog aldrig kunna köpa någon annan hundras än denna!" Och jag håller med honom!


Nu ska jag vila en liten stund innan jag tar tag i disken! Ikväll ska jag nog gå upp till ishallen och titta på J-20´s sista match för säsongen. En stund iaf eftersom Olle behöver komma i säng!


Hoppas ni har och har haft en bra måndag!    

 

  

 


Av Annelie - 21 mars 2010 20:15

Idag när Chrille, Olle och svärfar Stig-Ove åkte till Norrahammar för hockey tog Cajsa, svärmor Monika och jag vår bil och åkte till Linköping där vi shoppade förstås! Cajsa var den som handlade mest... Mina inköp var blygsamma i antal... Men lite slantar gjorde jag allt av med!


När vi kom hem gick Soya, som för övrigt väckte Chrille och mej kl. 05:00 i morse... , och jag en promenad i regnet! Det har försvunnit massor med snö idag när det regnat. Fast nu ikväll har det snöat igen... Men inte så mycket och det kommer nog försvinna fort igen. Soya var aaaaaaningens smutsig när vi kom hem... Så hon fick hoppa, eller bli buren, i badkaret och duscha! Sen efter att hon torkat borstade jag henne.


Lilla damen mutas med Frolic under skönhetsbehandlingen...



Så var Soya ren, fluffig och trött på att bli borstad! Man är ju inte så sugen på att ta ut henne i geggan på kvällspromenad!


Nu finns det lite mer hundhår för svärfar att lägga i fågelholkarna!


Ett par foton från Norrahammar oxå.

Olle


Glada killar efter en seger med 11-1!


Nu tittar jag på Wipeout och ska sedan sova, eftersom jag börjar 06:15 i morgon...


Hoppas helgen varit bra!               

Av Annelie - 20 mars 2010 20:11

På morgonen åkte Olle och Chrille till ishallen för Olles sista hockeyträning för denna säsongen! Jag satte i gång med städning och tvätt! Fick även hjälp av Petter och Cajsa och sedan Chrille när han kom hem.


Senare på eftermiddagen gick Cajsa och jag ut en sväng med Soya. Cajsa tog med kameran och ville att vi skulle gå till gamla slalombacken ("bakvägen" som inte är så brant) och knäppa lite kort på Soya och utsikten. Men jag kunde inte gå med eftersom stigen i snön inte var så bra och jag hade ont i höften och ryggen. Så jag väntade nere vid stora stigen medan Cajsa och Soya gick upp mot toppen. Efter en kort stund kom de springandes nerför backen i full fart! Några kort hade det inte blivit eftersom Cajsa upptäckte älgspår och spillning! Så då blev hon rädd och sprang fort tillbaka! Soya var lycklig bara hon fick springa!

På hemvägen träffade vi Lena och Tessa och hundarna lekte medans vi gick hemåt.


        

Vi lyckades få dem att sitta en liten stund bredvid varandra!


Tessa som är 11 år blev lite trött och darrade i bakbenen efter en stund. Men efter lite vila var hon igång igen och de sprang och tumlade runt i snön!


     

Allra vackraste Soya!


Nu blir det slappa framför tv´n! Ha en bra kväll!

Av Annelie - 19 mars 2010 17:01

Ja, jag ska inte klaga, eftersom jag har väntat på att snön ska smälta... Men det blir ju väldigt smutsigt inne... Och Soya blir ännu smutsigare... Så det är duschning som gäller efter nästan varje promenad... Och nu ångrar jag lite att vi lät henne vara uppe i sängen från början, eftersom det är små gruskorn i sängen för jämnan... (en kompis på jobbet sa att det var peelingkorn...) Men nu sen vi köpt Soya byter vi sängkläder mycket oftare än innan... 2 ggr i veckan är ingen ovanlighet... Men det får det vara värt! Det är så mysigt att gosa med henne!


När jag kom hem från jobbet nyss hade de släppt ut Soya på altanen, eftersom hon gillar att sova där... Men denna gången hade hon fixat lite i mina krukor oxå... Hon tycker väl det är dax för penseér nu!


  


Och jag kan hålla med henne att det är dax att ta bort det gamla sedan vintern och fixa lite annat! Ska försöka hinna med det i morgon!


I kväll blir det TV och lite gott att äta och dricka! Men innan dess ska jag nog sova en liten stund eller kanske läsa... Får se!


Ha en bra helg!

Av Annelie - 15 mars 2010 18:49

Idag vid lunch började jag känna av lite huvudvärk... Igen... Och när jag slutade jobbet vid kl. 14 sprängde det ordentligt... Så jag fick ta treo och lägga mej när jag kom hem... Men inte släppte värken... Vid kl. 15 hämtade jag Chrille vid hans jobb, och la mej att sova när jag kom hem. Men inte släppte värken för det! Vid 18-tiden hade Chrille lagat mat och jag åt, och gick sen och la mej igen... Nu känns huvudet aningens bättre, men inte helt ok. Det är så trist när värken inte släpper... Jag hade planerat att göra så mycket idag, som att vika tvätt, dammsuga och fixa lite. Och att ta en lång skön promenad med Soya, men har inte gjort nåt än... Chrille är just nu ute med Soya och jag sitter här i sängen och tittar på allt som borde göras...! Men det finns ju en dag i morgon oxå!   


Hoppas ni alla haft en bra dag!

Av Annelie - 14 mars 2010 20:40

I morse gick jag upp kl. 5.00 Fixade lite här hemma och gick sedan ut på en liten promenad med Soya. Tänkte att hon skulle få kissa och bajsa innan vi åkte till Norrköping. Men hon hade annat i tankarna... nämligen att lukta på alla goa dofter! Hon kissade efter ett tag, men hon bajsade inte .... Jag kände ju en viss press eftersom vi hade en tid att passa! Det känns ju inte så bra att lämna henne hemma med Petter när hon inte "gjort ifrån sej" ordentligt... Eftersom han sover ganska länge så dröjer det ju ett tag innan hon får gå ut igen! (Men nu efteråt vet jag att han gick vid 9.30-tiden, och hon bajsade inte då heller... Sen tog de en liten sväng igen vid 12.30-tiden Soya hade fått springa lös i skogen och Petter hade lekt med henne! Det uppskattar hon ju alltid!)


Olles matcher började kl. 9 i Norrköping. TAIF hade två lag och båda lagen vann alla sina matcher! Olle gjorde ett mål, och passade fram till flera!


  William, Olle och Max.



Olle och en Linköpingsspelare.


När cupen var slut och Olle hade duschat åkte vi till shoppingcentret i Ingelstad. Vi började med MC Donalds... Sen handlade vi lite. Cajsa och jag gick tillsammans i lite klädaffärer. Jag hittade en blus-skjorta och två linnen till mej. Och Cajsa köpte linne, stickad kofta och ett par skor. Hade nog kunnat handla mer om plånboken tillåtit...


När vi kom hem gick Soya och jag en lång promenad och Soya sprang lös nästan hela tiden.


Hon har hittat ett nytt favoritställe att sova på: Under Cajsas säng!


 

Nu behöver vi inte dammsuga där under eftersom Soya får med sej allt i pälsen! Toppen, nu har vi hittat ett användningsområde till förutom sällskapshund; Städtant!


Nu börjar jag gäspa... Känner att jag är skittrött, även att jag sov i bilen både till och hem ifrån Norrköping...! Ska försöka komma i säng tidigt ikväll...! I morgon jobbar jag mellan 7-14. Ganska skön dag!


Ha en bra söndagskväll!     

Av Annelie - 13 mars 2010 20:09

Idag börjar jag med lite bilder från Olles föräldramatch, som slutade rättvist 7-7.

  Olle väntar på att få sticka ut på isen igen...



  Olle



Olle i kamp med Jocke, som tog så fina bilder på Soya i höstas!



    

Eftersom jag är skadad (idag känns det ganska ok, så egentligen hade jag nog kunnat spela.... men det finns de som gör det bättre...) fick Chrille hoppa in!



  

Jocke igen, och Olles kompis Otto i målet.


Cajsa och jag hade med oss Soya till ishallen, men hon tröttnade ganska snart och började gnälla... Har märkt att hon gnäller och är sej inte lik nu när hon löper.... (Hon gnäller och vill ut mycket mer, kissar många gånger och "tvättar" sej nästan hela tiden...) Så vi tittade inte klart på matchen utan gick med Soya hem genom skogen. Och där löpte hon verkligen! (I dubbel bemärkelse... Haha!)


 





   



   




  

 



  Vid bandybanan hittade Soya en hockeypuck som hon lekte med på hemvägen!



 



  Pucken i munnen igen...




    


Hon var stilla vid ett fåtal tillfällen... 


Senare på eftermiddagen åkte Petter och jag ut till Malingskog och gick en promenad där. Det är så himla äckligt där nu, eftersom folk inte plockat upp bajs på hela vintern och tror antagligen att bajset smälter med snön eller nåt. Men det gör det ju inte utan kommer fram i små äckliga högar!!! Jag tycker inte man behöver plocka upp efter hundarna om de går in en bit i skogen, men när de sätter sej mitt på stigen är det ju inte så trevligt!


I morgon bär det av till Norrköping på Olles sista hockeycup för denna säsongen! Om han kan vara med, för han har lite ont i ryggen efter att en förälder gick lite hårt åt honom idag... Vi får väl se i morgon!


Nu ska jag koncentrera mej på Melodifestivalen! Vet faktiskt inte vem jag hoppas ska vinna... Det blir nog bra vem det än blir!


Ha en bra kväll!


Sänder en extra kram till min syster!     

Av Annelie - 12 mars 2010 07:57

....göre sej icke besvär här!    Fattar inte hur envisa de kan vara...! Förut hade vi Nicks, vilket gör att det inte får ringa några försäljare till oss. Men nu verkar det som om vi måste uppdatera det igen, eftersom det ringt säkert 10 försäljare de senaste dagarna! Den ene mer envis än den andre! I förrgår ringde en man till mej utan att ens säga var han ringde ifrån. Jag skulle få en gratis pocketbok om jag svarade på 2 korta frågor. Och visst det var enkla frågor, som : Varför föredrar du pocketböcker? Och: Vad läser du helst? På fråga ett svarade jag: De är billiga! Men han sa: Ja, och så är de väl smidiga att ta med sej? Då surnade jag till eftersom jag inte alls tänkt svara det, och sa: Nej, det är för de är billiga!!! Så skulle jag iaf få en gratis bok och då frågade jag om det var nåt som jag var tvungen att säga upp senare...? "Nej, det behöver du inte! Men du får reklam på din mail om 6 olika pocketböcker som du kan köpa för en billig penning." sa han. Men då frågade jag igen: Men är det nåt som jag måste säga ifrån sen? "Nej, sa han, du väljer själv om du vill köpa nån av de 6 böckerna." För att göra historien lite kortare; så försäkrade han mej att jag inte behövde säga ifrån nåt. Jag förklarade att sånt ville jag inte ha eftersom jag alltid glömmer det och då kommer det en bok på posten som jag egentligen inte vill ha... Men till slut kom det fram att visst måste jag säga ifrån på nätet att jag inte ville ha en bok varje månad!!! Mot slutet av samtalet frågade jag honom: Och föresten, varifrån ringer du?. Han sa; "Annelie, (under hela samtalet använde han mitt namn minst 59 ggr) åter igen; jag ringer från Pocketklubben!" (i överlägsen ton). Jag sa till honom att han aldrig sagt varifrån han ringde! Och när jag sagt att jag avstod erbjudandet ville han ändå inte ge sej!!!! Vill nån reta upp mej, så ring och försök sälja saker till mej!


Nu ska jag bara gnälla lite till: Idag känns det lite bättre i min blåslagna kropp, men det är nästan omöjligt att böja mej ner och framför allt att komma upp igen! Och eftersom jag jobbar på en förskola där vi spenderar mesta tiden på golvet så känner jag att det är bättre jag är hemma. Skulle inte kunna göra nån nytta där ändå! Hade ändå slutat 11.15 idag!


I eftermiddag kommer min pappa för att få håret friserat! Vet inte men det vore kul att hitta på nåt nytt... Det börjar bli tjatigt med 4 mm över hela huvudet! Haha, skojar bara! Jag tycker absolut det är bättre när tunnhåriga äldre män klipper sej kort än försöker dölja flinten med tunna stripor!


I morgon har Olles hockeylag match mot föräldrarna. Jag var med förra året, men mina barn (och även Chrille) tyckte det var pinsamt... Visst kan jag åka skridskor, men har lite svårt att spela mot småknattar som far överallt och är hur kvicka som helst...! Sen har jag lite svårt att förlora... Förra matchen höll jag på att köra rakt in i målburen i ganska hög fart... Så tur i oturen, i år kan jag inte åka skridskor efter vurpan!!!  


Nu ska jag försöka tömma tvättmaskinen och lägga in en ny... Får nog sätta mej på knä och hoppas på att jag kommer upp sen...


Ha en underbar fredag!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards