Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under december 2010

Av Annelie - 6 december 2010 20:12


Efter att ha sovit större delen av eftermiddagen (huvudvärk igen, dock ej migrän!) så åkte Olle, Soya och jag med Chrille och Petter upp till Bredstorps idrottsplats för att promenera hem. Men vi blev kvar en lång stund vid snöhögarna vid bandybanan! Olle (utan termobyxor... hmm...) och Soya sprang och busade massor i snön! Olle såg ut som en snögubbe, och Soya likaså! De hade jättekul och var helvilda hela vägen hem sen! Tyvärr hade jag ingen kamera med mej, men har lovat Olle att vi kan gå dit i morgon igen och då ska jag försöka ta lite bilder. 

Men när vi kom hem så fortsatte leken på vår trädgård, och då lyckades jag få lite kort, trots att det är väldigt mörkt ute! 


           Soya gillar att hoppa fram och sno vantarna man har på sej... Och lyckas hon få med en så springer hon iväg så man inte ska kunna ta henne.... Sen kommer hon tillbaka och springer rakt förbi igen... Det värsta är när hon släpper den i nån snöhög och vägrar fatta vad man menar när man ber henne hämta den igen... Så då är det bara att pulsa iväg och hämta den själv. (Om inte Olle är med, för han gillar att pulsa i snön!)


   Och när hon får tillfälle tar hon gärna mössor oxå.... ;0)


   Två glada, snöiga och underbara kompisar!


Det var allt från oss idag! 


Hoppas ni alla har det bra!

Av Annelie - 5 december 2010 10:23


Vilken skön temp det är ute idag! -3!!! Fast jag gillar nog -7 bättre, för nu känns det nästan som om snön ska smälta bort...! Men såg på väderleksrapporten nyss och nästa helg kommer det vara rejält kallt här söderöver igen! Men då blir det väl alldeles för kallt, så man inte kan vistas utomhus!


I morse gick jag upp innan kl. 6! Olle och Chrille åkte tidigt till Skillingaryd för match med u-11. Jag var uppe och hjälpte till med packning och matsäck, sen tänkte jag att jag skulle sova lite till, men somnade inte, utan satt lite vid datorn istället. 


Sen gick Soya och jag ut på morgonpromenad! Hade inte planerat att gå så jättelångt, men det var så skönt ute att vi tog en lång sväng! Hade en massa möjligheter att träna Soya på att passera andra hundar utan att få gå fram och hälsa! Gick "stan-runt-svängen" och den tiden på dygnet är det ju bara hundägare ute och rastar! Mötena gick jättebra och Soya ignorerade en del av hundarna vi passerade och en del tittade hon nyfiket på, men aldrig att hon drog för att komma fram! Det är ganska kul med Soya, för hon säger sällan ett ljud när vi ser och möter andra hundar, oavsett om de andra skäller eller morrar osv. Men ser hon däremot en hund från bilen, skäller hon tills hon inte kan se dem längre.... 

Mot slutet av promenaden passerar vi på en stig bakom några av husen på vår gata. Jag såg tidigt att Lena och Soyas kompis Tessa stod vid slutet av stigen. Förstod att de väntade på oss. Trots att vi var långt ifrån dem såg (eller så luktade hon kanske) hon vem det var! Hon började dra som en galning, gick på bakbenen med sträckt koppel tills vi var framme! Då fanns inte antydan till det goda uppförandet som hon visade på stan!!! Men det är ju klart, att möter man en av sina bästa kompisar, så passerar man ju inte bara obemärkt förbi! Så idag avslutade vi morgonpromenaden med bus på gatan med allra bästa Tessa!!!


   En trött liten tjej...


Jag tror att det är löp på gång nu, för hon äter bara lite av sin mat, kissar femtielva gånger och gnäller mycket inomhus!( Men för tillfället snarkar hon vid fotändan av sängen!! ) 


Idag ska jag ta det lugnt framför tv´n och kolla lite på skidorna, med lite avbrott för besök i tvättstugan! Ska väl laga lite mat oxå! Det blir Vilda grytan, med renskav och gelé! Mums!


I eftermiddag ska jag upp och titta på Petter och kompisarna i j-18, som möter Mjölby! 


Egentligen borde jag nog börja med lite julgodistillverkning, men är rädd att det är slut när julen är här! Väntar nog lite!


Hoppas ni alla har en bra söndag!

Av Annelie - 4 december 2010 16:16


Idag är det lördag och vi har just kommit hem från middag hos svärmor och svärfar! Gott! Petter, Olle, Soya och jag promenarade dit och Cajsa, Soya och jag promenerade hem! Himla skönt att röra på sej både före och efter en rejäl måltid! Allra helst idag eftersom det endast är -5 grader, och man kan vara ute utan att frysa ihjäl!


Hade tänkt ta med kameran ut i snön och fota Soya inför eventuella julkort, men eftersom solen inte visade sej blev det inte av! Får satsa på det i morgon istället, men tyvärr tror jag det ska snöa i morgon igen! Det känns som om vi har snö så det räcker nu! Det är precis lagom som det är!


Nu ska jag nog ta och plocka fram resten av mitt julpynt! Eftersom det är så mysigt och julen är så kort gäller det att njuta medans det varar! 


Ska försöka få till lite bilder i morgon, som jag kan lägg in här!


Ha en bra lördagskväll!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards