Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under september 2009

Av Annelie - 9 september 2009 21:53


Idag hade jag planerat att gå och jobba, men när jag hade gått en sväng med Soya var jag alldeles matt i  hela kroppen... Huvudet var inte helt ok heller, så jag stannade  hemma...  Sov en stund på förmiddagen. Sen ringde Pernilla (som har Soyas pappa Teddy). Det var kul att prata, och vi bestämde att vi skulle ses en fredag framöver. Det ser vi alla fram emot!

Mitt på dagen åkte Petter (som oxå var hemma) och jag till Bakfickan och köpte stans godaste baguetter, som vi avnjöt till lunch! Mums!!! Tungan ute Sen hann vi med lite fika oxå, innan alla andra kom hem! Måste ju unna oss lite gott när vi går här hemma och har tråkigt!

Sov en liten stund på eftermiddagen oxå... Eftersom jag inte känt mej helt ok idag, bad jag Chrille följa med på valpkursen i kväll. Om jag kände att jag inte skullt orka kunde han ta över. Men jag fixade det och känner mej faktiskt riktigt stark nu ikväll. (alltså satsar jag på jobb i morgon igen!)

På kursen spårade vi. Soya klarade det ok, men hon har inte riktigt fattat att hon ska ta leksaken som vi lagt ut... Hon fortsätter vidare... Men hon spårade iaf efter där jag gått! Så det var bra att Chrille var med, eftersom vi kunder hjälpas åt, och slapp vänta på instruktören för varje spårning.

Tyvärr blir det ganska segt att stå och vänta på de andra. Visst kan man passa på  att prata med de andra hundägarna, men Soya vill så hemskt gärna leka!!! Det bara spritter i henne!!! Glad

Efteråt hade vi lite teori i samband med fikat. Då sitter vi med 14 valpar i ett och samma rum. De har väldigt svårt att låta bli varandra till en början, men ju längre vi sitter brukar de lugna sej. (förutom Soya som hamnade jämte en yngre kille, som hon hoppade upp på och ville leka med... Flera gånger... )


  

Hittade ett mysigt kort på världens gladaste hund, som Cajsa tagit för ett tag sedan.


Nu är det dax att sova så jag kommer upp i morgon!

Av Annelie - 8 september 2009 21:40

Idag har jag spenderat förmiddagen och lite av eftermiddagen i sängen... Gråter Har kurerat mej efter gårdagens migränattack. Men framåt eftermiddagen kände jag mej bättre och tog Soya och barnen med till pappa och syrran i ÖMO. Först fikade vi hos pappa, sen åkte vi till Carina. Vi började med att ta alla hundarna på en liten promenad. Sen släppte vi dem på trädgården... Killarna var inte som vanligt... De hade ingen sprutt alls utan gick mest omkring och ignorerade Soyas försök till lek. Till slut kom Acke igång lite...

  

Actionbild... Tungan ute


 

Pappa, syrran, Zigge , Acke och jag.


Sötnosen Acke


  

 

Kolla in tungan! 


  

När det är vattenpaus passar Acke på att bekanta sej närmare med Soya...

Av Annelie - 7 september 2009 21:47


I eftermiddag har jag legat i migrän... Började känna av det på jobbet, men som tur va skulle jag sluta för dagen...Åkte hem och tog tablett och la mej. Sov i närmare 3 timmar...! Nu känns det bättre, men inte helt bra. Efteråt känns det alltid som om man blivit överkörd av en buss, eller som om man har en tung baksmälla...


Har lite dåligt samvete för allt som jag inte gjort idag, som jag borde... Men även för Soya som jag knappt sett! Men hon har nog inte lidit eftersom Chrille och barnen tagit hand om henne.  Sätter in lite bilder som Cajsa tagit på promenaden, som de gick när Olle hade sin fotbollsträning.




Av Annelie - 6 september 2009 21:14


Idag är det söndag, och det känns sådär att behöva åka till jobbet imorgon... Skulle gillat en skön dag hemma... Men men, inget att göra nåt åt! Bara ta tjuren vid hornen o åka o jobba!


Ikväll har de flesta i familjen huvudvärk... Vissa värre än andra! För egen del går det nog över med lite sömn. Men det är värre för Petter, som spelat hockey och fått en tackling som gjort att han slog bakhuvudet i sargen. Han gick av isen och kände sej lätt illamående. Men nu är det bättre fast huvudet gör ont! Det skakade nog till lite... Jag ringde akuten för att få lite tips om vad man ska göra, då skulle han dessvärre undvika att titta på tv o sitta vid datorn... Jag tror han blir bättre snart, men skulle ta det lugnt ett par dagar. Alltså ingen träning! :(

Och just nu ligger Olle uppe i sängen med magont. Och Cajsa hade nog en släng av huvudvärk, likaså Chrille men han har nog kurerat sej med kaffe! Ja, ja det är visst inte mycket med oss idag! Får ta nya tag i morgon!


Soya mår iaf bra! Hon sprang som en galning ikväll på promenaden! Det är ju mörkt så tidigt nu för tiden så vi hann bara gå halva svängen i skogen, sen fick vi söka oss till belysta smågator. Hon är så himla duktig när vi möter någon i skogen, då stannar hon när vi säger till och vi får (för det mesta) koppla henne.  Sen när personen passerat kan vi släppa henne igen, och hon följer med oss igen. ;))


Ha en fortsatt skön söndagskväll!

Av Annelie - 5 september 2009 20:24


Idag åkte Petter, Cajsa, Olle och jag till Jönköping för att köpa en mobil till Petter. Vi kom hem utan mobil, men med skor till Cajsa och Olle, tröja till Cajsa och diverser saker från IKEA... Har beställt mobil från nätet istället...


Ikväll när vi bestämt att vi skulle ut och gå öppnade himmelen sej och regnet öste ner.. Vi klädde oss i regnkläder (Chrille, Cajsa och jag). Men när vi kom ut hade det  slutat... Fast det skulle visa sej att regnkläder inte var helt fel under promenaden iaf... Vi gick mot brukshundsklubben. Där finns det lite stigar som vi testat innan valpkursen. Fast tidigare har vi bara gått en bit och sedan vänt. Men idag tänkte vi att vi måste kolla vart vi kommer ut! Så efter en bit blev stigen mindre och mindre... Brännnässlorna blev större och övrig vegetation slingrade sej om benen på oss. Alltså kom regnkläderna väl till pass! Mitt på stigen (stig och stig det var mer som om vi var de första som någonsin gått där...) låg två stora träd omkullvälta. Det första gick inte att krypa under (bara för Soya) så jag som är väldigt graciös och smidig började att klättra. Chrille som alltid är snäll sa att det tog en halvtimme för mej att komma över och Cajsa önskade att hon haft kameran med sej.(Gullig familj man har...) Till slut kom jag iaf över och nästa träd kunde jag krypa under. Till slut kom vi ut på vägen mot Hätte och gick den vägen hem! Ni kan ju gissa hur Soya såg ut! Dammsög innan vi gick, och när hon kom hem såg hallen ut som om den inte rengjorts på 5 veckor!!! Vet att man inte kan vara pedant om man har en beardie, och det är jag verkligen inte, men det är ju inte jättekul när det ser ut som det gör här just nu! Kan inte dammsuga ännu förräns golvet torkat efter Soyas framfart efter duschen!

 

 Ja ni ser ju själva hur snygg den skånska lilla prinsessan var när hon kom hem!




Av Annelie - 4 september 2009 21:43


Nu är hösten här på riktigt! Det har blåst, regnat och inte varit speciellt varmt ute! Men jag trivs på hösten när det är sånt här väder, och det gör Soya oxå! Hon tycker det är väldigt kul när det blåser löv som hon kan jaga och fånga!!!


Idag har vi städat oxå. Men det är näst intill  omöjligt att städa på toan, eftersom Soya smiter in så fort man öppnar dörren. Direkt springer hon fram och greppar den roliga toaborsten. Sen rusar hon snabbt iväg med den i munnen! Himla fräscht! Den luktar och smakar nog väldigt gott!!! (Nästa gång skulle vi ta med deras allra roligaste leksak till valpkursen. Vi ska leta efter den i skogen. Och då får väl jag ta med toaborsten... ;))


Städa fick jag göra i hallen oxå, eftersom Soya satte sej och kissade på golvet... Det är första gången på minst 3-4 veckor!


Olle och hans kompisar Jade och Johanna har spelat boll med Soya idag!


Sätter även in en fin bild på Soyas söte pappa, som Pernilla skickat till oss!

Med tungan utanför som vanligt! ;)

Av Annelie - 3 september 2009 19:09


I går var det valpkurs igen. Det gick jättebra! Vi tränade på att spåra i skogen. La ut en leksak så fick valparna leta upp dem... Soya som är van vid att leta efter godis när vi säger "leta" tyckte det var konstigt att leta efter leksaken... Hon tittade frågande på mej, som om hon sa: " Är det verkligen denna jag ska leta efter...?"  Vi passade även på att träna inkallning i skogen, och det klarade Soya utan anmärkning. Sen gick vi ut på ängen och tränade på inkallning när hundarna skulle passera de andra valparna! Trodde faktiskt att hon skulle springa till de andra, men hon rusade rakt till mej. Därefter fick vi gå slalom mellan de andra, i koppel, för att se om hundarna följde matte/husse och var de riktade uppmärksamheten... Oxå det gick som en dans...! ;) Hon är ett praktexemplar! (Hihi!)


Idag har det regnat hela eftermiddagen! Det är ju skönt att jobba på en förskola eftersom vi går ut i alla väder, men när det regnar känns det lite motigt att vara ute. Eller egentligen inte att var ute, utan snarare att komma in med 20 barn som tar av sej blöta och smutsiga regnkläder... Frisk luft får man i alla fall!


Efter jobbet har Olle gjort läxan! Det brukar ske under gråt och tandagnisslan, men idag har även det gått som en dans. Inte en tår i sikte...


 Olle gillar Michael Jacksons "Smooth criminal" och har gärna på sej gammelmorfars hatt! (Precis som i Michael Jacksons video till den låten.)


En blöt och trött Soya efter promenad i regnet.


I morgon jobbar jag en kort dag. Ser verkligen fram emot det!


Ha en skön kväll!

Av Annelie - 1 september 2009 21:11


Idag upptäckte Cajsa att Soya tappat sina två framtänder i underkäken! Det är redan en ny liten tand som tittat upp. ;)




Ikväll när jag skulle ut och gå med Soya var jag enormt trött... Hade kunnat ge allt för att få gå och lägga mej, men självklart var jag tvungen att ta en promenad... Men som tur är så blir man ju riktigt pigg av att gå en sväng, och likadant blev det för mej! Så efter att jag kommit hem har jag bytt i tvättmaskinen, hängt upp blöt tvätt, spelat spel med Olle och duschat! 

Petter är i Mjölby och spelar med j-20 laget. Tyvärr fick inte Chrille med sej sin mobil, så jag får inga resultat smsade till mej! Är lite nervös för hur det ska gå... Han är ju bara 16 år , medans andra killar kan vara 4 år äldre...! Och de tacklas ju en hel del... Men, men... än så länge har allt gått bra!


I morgon  är det valpkurs igen! Vi laddar, Soya och jag!


Ha en skön tisdagskväll!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards