Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under maj 2013

Av Annelie - 13 maj 2013 20:23

Natten innehöll åter igen gråt o tandagnisslan... Bea försökte att söka lite tröst hos Soya, men det var inte poppis... Men när vi varit ute o kissat o bajsat några gånger somnade hon ganska gott, o sov tungt framåt morgonen, så jag kunde ändå få lite sammanhängande sömn då... Det är inte det att jag klagar, men man blir ju så trött när man inte sover som man borde... O jag vet att det är en kort period nu o att det snart går över... (Jämför väl lite för mycket med Soya, som från tredje natten bara behövde gå ut o kissa en gång o sen sov resten...)


På förmiddagen kom min syster på besök, o träffade Bea för första gången! Hon visade sej från sin busiga sida, o var väldigt aktiv. Så när Carina åkte hem, somnade Bea o sov i över en timme! Gissa vem som oxå sov då???


I eftermiddag har Soyas kompis Wille varit här på besök. Han fick inte träffa Bea, men de sågs genom altanrutan. Det var skönt för Soya att få springa av sej lite. (Det blir ju inte så långa promenader när Bea är med...)


O ikväll har Chrille o Soya varit på hundklubben o tränat rallylydnad, sen tog de en promenad hem. Så nu är hon trött, o ligger o sover på gräset!


   

När det är så här skönt ute brukar jag ligga på en filt o läsa i nån bok ute på gräset... Någon lade beslag på min kudde, o sov en lång stund...



 

När Wille kom på lekstund med Soya, fick stackars Bea vara inne på altanen... Hon hade nog gärna varit med de stora o lekt. ;)




     

-"Hej kompis, får jag vara med o leka?"



 

-"Snälla, öppna dörren så jag kan komma ut!" 




 

Efter att Wille gått hem, var Soya lite, fast bara lite, trött... 


Nu har vi varit ute på kvällspromenad, o Bea har kissat, o hon bajsade just innan promenaden.. Så nu håller vi tummarna för att Bea inte ska vara ledsen inatt! 



Ha det så bra!





Av Annelie - 12 maj 2013 19:15

I natt hade Bea lite svårt att sova först... Hon ville hela tiden gå ut, en av gångerna bajsade hon på trädgården o därefter la hon en kabel inne i vardagsrummet. Soya låg där inne o såg alldeles chockad ut! Inte ska man väl bajsa inne...? Efter det sov hon ett par timmar innan det var dax att gå ut o kissa igen. Framåt 5:15 somnade hon sedan på altanen, i Olles ena inlines.... Kan det vara anledningen att hon sedan sov jättelänge o vi fick väcka henne straxt efter kl. 10??? 


   


Sen har dagen gått i racerfart... Trots att vi inte gjort så mycket mer än lekt, gosat, njutit o sovit... 


               

I eftermiddags fick vi besök av min kompis Ann, matte till Nusse. Soya blev jätteglad över besöket o överöste Ann med pussar. Även Bea bjöd på lite gos!


           


Nu sitter Cajsa o jag på altanen o njuter av den sköna vårkvällen! Hundarna sover på gräset (o Chrille sover inne...) Vi ska snart ta o gå en liten skogsrunda... Ska se om jag kan ta med kameran på promenaden. Det är så sött när Bea följer efter Soya, som går lite mallig först o visar vägen!


Ha en bra kväll! 

Av Annelie - 11 maj 2013 19:57

Eftersom natten inte bjöd på så jättemycket sömn, har vi gått lite som i dvala idag... Ja inte hundarna då, men Chrille o jag... Det är så bra med stora barn, som kan hjälpa till att passa Bea. O i eftermiddag har jag fått sova en lång stund! Skönt!!! 

Bea har hållit igång o busat mycket, o emellanåt har hon lagt sej o vila. 


Cajsa har tagit de flesta av bilderna i dagens inlägg. O jag ber om ursäkt att det inte finns så många på Soya, men det är väldigt tacksamt att fota den lilla Bea-Busen! 


                                                 


Just nu sover Bea på altanen, men snart ska vi ta med hundarna ut i skogen på en liten promenad. Ja, Bea kommer nog mest va i famnen, men hon kommer ju få gå lite i skogen oxå.


Idag läste jag nåt alldeles otroligt roligt; Gemma har kommit hem!!! Hon har den senaste tiden rört sej i trakten kring Sävsjö, där hennes matte bor. O idag hade någon ringt dem o sa att Gemma var där... Hennes matte o lill-matte hade åkt dit o Gemma satt på en sten en bit bort. De försökte att ignorera henne, o gick närmare utan att titta på henne. Helt plötsligt började hon röra sej mot dem i en båge, o var slutligen ca 3 m ifrån dem. Då hade matte sagt; "Är det du Gemma? O då kom hon farande upp i famnen, totalt orädd, o pussade på matte o lill-matte! Vilken glädje det måste varit för dem! Gemmas matte skrev att nu var hon som vanligt hemma igen... Helt fantastiskt! Hon har varit hemifrån sedan den 4 mars!!! Om jag ska va ärlig så trodde jag aldrig att de skulle få fatt i henne! 


Nu ska jag ägna mig åt lite tv innan vi ska ut!


Ha en bra kväll!

Av Annelie - 10 maj 2013 23:07

Ja, så var då den stora dagen här, då vi skulle få åka o hämta Bea! Eftersom Chrille var ute o roade sej på en Ålandsfärja, blev det Petter, Cajsa o Olle som följde med mej på den långa resan. 


På morgonen åkte vi o gjorde först ett ärende på mitt jobb, samt åkte för att låta Soya få kissa o bajsa... Därefter hann vi hem en sväng innan det var dax att åka o lämna Soya hos Moa, som skulle passa henne idag. Vi hade lite tid på oss, o tänkte att vi skulle gå in o hämta sakerna vi skulle ha med till Halmstad, men Soya bara vägrade att gå ur bilen... Hon kände på sej att vi skulle åka nånstans o ville inte riskera att inte få följa med! 

   


Första anhalten på resan blev Nässjö, där Cajsa skulle få sin tandställning fixad. Därefter for vi vidare o kom efter lite felåkningar fram till Ingers hus!


Det var flera där, som skulle hämta hem sin nya valp!


                   

På den sista bilden hänger Bailey uppochner hos matte Tina! 



När vi lämnade Äskilt hann vi bara en mil bort, till Lidhult... Där var vi tvunga att byta lite platser i bilen, så att Bea inte skulle få solen på sej.... Sen åkte vi till Värnamo, där vi stannade o åt. 


     

Soya tyckte inte om sitt halsband, som hon fått... Det kliade o var jättekonstigt... 


Väl hemma hann Bea bekanta sej lite med baksidan av huset innan Soya kom hem från Moa. 


Soya tittade lite tveksamt på Bea, som om hon var nåt som katten släpat in... ;) Bea försökte få i gång Soya för lite lek, men hon nappade inte på förslaget... Soya har tittat lite konstig på sin syster flera gånger, bland annat när Bea satte sej o bajsade på gräset.... Det såg ut som om Soya tänkte; -"Kolla kolla, vad hon gör!!!"


                               


Nu är det sen kväll, o Bea har gråtit lite... Hon vill inte ligga i sin säng... O vill att jag ska sitta hos henne hela tiden... Så jag har suttit på golvet i en väldigt obekväm ställning, o redigerat bilder... Men nu hade hon nog somnat ganska hårt, för jag kunde smyga upp i min säng utan att hon vaknade... Men jag vågar knappt röra mej, ifall hon vaknar...


I morgon kommer vi självklart att ta det lugnt, men på eftermiddagen ska Soya o jag åka till hundklubben o träna lite agility med bl a Pernilla o Angelica. Tror hon uppskattar att få slippa Bea en stund!


Nu håller vi alla tummar o tår att Bea sover hela natten o att jag kan göra detsamma!


Hoppas ni haft en bra! (Det har vi!)






Av Annelie - 9 maj 2013 23:18

Ja, i morgon bär det av mot Halmstad för att hämta hem lilla Bea! Det känns lite konstigt att tiden gått så fort... 


Idag är det den 9 maj, ännu några minuter iaf... O det är min mosters födelsedag! Jag tänkte på det på förmiddagen o bestämde att jag skulle ringa lite senare på dagen.... Men sen föll det ut från mitt huvud, så:


GRATTIS MOSTER INGEGERD PÅ FÖDELSEDAGEN! 


 




Idag har jag plockat lite här hemma.... Nu måste vi ju börja tänka på vad som ligger på golvet o även 50 cm upp... 


O ikväll satte jag på radion o lyssnade på hockey, samtidigt som jag borstade Soya! Så nu är hon fin när hon ska till sin hundvakt, Moa, i morgon! 


Lånar en bild som Beas uppfödare la upp idag....

 

Bea sitter längst till vänster! Om ni går in på www.vallklanen.com så får ni se lite av arbetet med att arrangera ett sånt här foto! ;)


Nä, nu är det nog dax att få lite sömn i ögonen, så jag orkar köra flera timmar i morgon!


Hoppas ni haft en bra dag!

Av Annelie - 7 maj 2013 06:49

I går hade vi en gemensam kurskväll på hundklubben. Alla som går någon kurs var inbjudna. Vi började med att gå en tipspromenad, o sen hade vi 5-kamp! Vi i agilitylaget kom 2a i 5-kampen!!! 


Mio o Prisse.


 

Mios bror Messie.



 

Tuva o Freja.



 

Klara.



 




 

Tilja.


   

Tilja med sin "mormor" Ann-Charlott.




Idag är det tisdag o jag ska till doktorn i eftermiddag. Är lite nervös för det, som vanligt... Men det kommer nog gå bra...


I morgon åker Soya o jag till Aneby för första Höglandscupen i agility för i år! Håll tummarna för att solen lyser även då!!! Inte kul att tävla i regn....!


Ha en bra dag!



Av Annelie - 5 maj 2013 20:48

Inte kan man klaga på vädret som varit den senaste tiden! Solen har lyst hela helgen!  Underbart!


Idag har vi haft Wille hos oss, medans hans husse o matte renoverar sin nyinköpta lägenhet. Det är alltid lika kul att ha honom här! Han är ett energiknippe, som alltid är glad o pigg! 

   


   

-" Snälla Cajsa, kasta grisen...!!!"



 

Skönt att rulla sej i gräset!!! 



Ikväll, efter att Wille åkt hem, åkte vi upp till Bredstorp för att titta på Olle, som spelade sin första fotbollsmatch för säsongen. 

   

Så himla tråkigt på fotboll...


 

När vi var på väg hem, hittade Soya en fin pinne, som hon ville ha med sej hem! 


Nu är det kväll, o snart kommer min systerdotter Malin på besök en stund innan hennes tåg går mot Linköping.


Ha en bra vecka!

Av Annelie - 2 maj 2013 23:04

Ikväll har vi haft agilitykurs. Kändes som om Soya var lite seg, o kanske har "efter-löpet-segheten" börjat... Hade med mej en privat fotograf, Cajsa, idag.


                         


Efter träningen träffade vi min kusin, Ann-Charlott o hennes dotter Olivia, som går på valpkurs med Olivias lilla Tilja.

       

Olivia.


Nu är jag skittrött, o behöver nog släcka ner datorn o sova.... 


Hoppas dagen varit bra!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards