Soya, Bea, Vera & annat.

Alla inlägg under april 2010

Av Annelie - 15 april 2010 21:26

Idag jobbade jag till 18.20 (egentligen till halv 7 men lyckades smita iväg lite tidigare...). Så eftersom allmänlydnadskursen startar 18.30 gick Chrille upp med Soya till hundklubben och jag mötte upp dem där. Cajsa och Olle var oxå med. Och Cajsas kamera!


Olle funderar lite...



Några av deltagarna... 



   

Åke, en av instruktörerna, började att visa oss hur en hund ska gå fot. Detta är hans schäfer som är 10 år.





  

   

 

          



  Vi tränar på att gå sick-sack mellan de övriga. Soya tycker det inte är så svårt att gå emellan kompisarna, istället är det jobbigare att sitta och inte få hoppa fram och leka när de andra passerar...




    

Ännu mer träning på att möta andra utan att få hälsa och leka!



  


Ikväll höll hon på att dra min rygg på sned oxå... När vi tränar inkallning reagerar hon starkt även när de andra ropar in sina hundar... När hon drog till i kopplet kändes det ordentligt i ryggen...


Efter kursen promenerade vi hem! Då var hon rejält trött och lufsade mest efter mej... Och nu efter mat (köttbulletricket har gjort succe´ Pernilla!), sover hon som ett litet barn!


Hoppas ni njutit av vädret, för nu skulle det inte bli så varmt framöver... Hu!


Sköt om er!

Av Annelie - 13 april 2010 19:52

Idag har vädret oxå varit toppen! Man blir så mycket piggare när solen skiner och man kan lätta lite på jackan!

  

En liten dam som oxå gillar vädret!



 

I eftermiddags åkte Chrille, Cajsa, Soya och jag till hundklubben och testade lite av agilitybanan... Soya älskar det!!! Hon är ju inte rädd för nåt, så när vippbrädan åker ner reagerar hon bara med att fortsätta gå!





   

Däckhoppet klarar hon galant!



Detta tycker jag är lite otäckt! Är rädd att hon ska sätta fötterna utanför och ramla... 



Ingen höjdrädsla här inte!



   

Detta tränade vi på allmänlydnadskursen senast, men då med koppel... Fast Soya klarar ju detta utan att vara kopplad!


Efter att vi lekt lite gick vi en sväng i skogen. Vi hittade lite vackra blommor!!!

   



Och även en porlande bäck!


Nu är det läggdax för Olle och jag ska väl ta tag i lite sysslor i köket...


Ha det så bra gott folk!                

Av Annelie - 12 april 2010 20:15

I eftermiddag har Soya och jag promenerat med Nusse, Ann och hennes dotter Amanda i Malingskog. Det har varit underbart väder idag med 15 grader varmt och sol!!! Hoppas det fortsätter i morgon oxå!


Efter promisen satte vi hundarna och plockade fram kameran!



  

Gullisarna!!!



Ann råkade prassla lite med bullpåsen och säga nåt förlösande ord, och då reagerade Soya som en raket!!! Det gäller ju att hålla sej framme!!!





Tänk, snart blir gräset grönare oxå!!!



Nusse är en "bullpojke"... När de tränar är det bulle det bjuds på och det önskar Soya att hennes matte ska ta efter...


Nu ska jag titta på slutet av Mannen som talar med hundar... Och sen blir det kvällskissa med Soya och därefter blir det nog sängläge! Ska nog öppna min bok som ligger på sängbordet... Ha en bra kväll!


               

Av Annelie - 11 april 2010 18:04

Jösses, vad kul vi haft idag!!! På morgonen åkte vi alla till Linköping för att lära oss att träna inför utställningar... Mycket behövligt! Det var Östergötlands sektion inom bearded collie klubben som anordnade allt! (Vi är ju smålänningar, men har ju väldigt nära till Östergötland). Vi träffades med våra hundar (minst 20 lurvar) vid ett fritidsområde i utkanten av stan. Vi började med att släppa alla hundarna i en tom fårhage, så de fick leka! Det var så häftigt med en hel äng som kryllade av långhåriga lektokiga beardisar. Såg Soya emellanåt...

   

Chrille och jag övervakar alla...




Fullt ös, medvetslös...! Soya är sist i gänget!




 

Soya med nån kompis.



  



    


  Hundarna lyckades hitta några trevliga dypölar... Soya är den söta med vit tofs...



Vissa låg i pölen nästan hela lekstunden... Mysigt!


När hundarna lekt en stund gick vi tillbaka till lokalen vi skulle vara i. Chrille, Petter och Olle tog bilen och åkte till Ikanohuset för lite shopping. (annars brukar det vara Cajsa och jag som står för handlandet...) Vi andra fikade och pratade ett tag. Karin Festin berättade om hur det går till på utställningar och därefter gick vi ut på en gräsplätt, där vi fick lära oss hur vi skulle ställa hundarna och hur de skulle springa osv... Mycket välbehövligt för mej! Fick många bra tips! (Och insåg att jag måste träna upp min kondis.... )

Soya höll koll på de hundar som inte var med i träningen....



  Helene Wikander med sin Nicke. 



 

Karin agerar domare.



  

Det som var svårast för mej och Soya var att försöka få henne att INTE hoppa på domaren...



  

Kattis tipsar oss.


Vi har haft en toppendag! Med underbart väder och glada hundar. Både Soya och jag var trötta när vi kom hem. Jag har sovit en stund och Soya sover ännu... Ska snart ta en kvällspromenad och sedan förbereda oss inför jobb och skola i morgon! 


Hoppas ni haft lika fint väder som vi idag! Och även att det fortsätter under nästa vecka! Sköt om er!    

Av Annelie - 10 april 2010 22:08

Jag har hittat lite fina bilder från förr...


Jag i knät på min farmor Linnea och syrran Carina bredvid.



 

Jag och min mamma vid tennisbanorna i Österbymo.




Syrran.




  

Jag.




   

Min morfar Jakob.



   

Min pappa. (Olle tycker du ser cool ut på bilden, pappa)



  

Sabina, vår första sheltie.



 

Jag, Sabina och vår granne Jenny.    




  

Min mamma, nåt år innan hon gick bort.



Idag har vi varit ute vid Tranås brukshundsklubb och lekt på agilitybanan... Soya tycker det är jättekul! Hon klättrar, hoppar och springer slalom!


I morgon ska vi till Linköping på ringträning!


Ha en bra fortsättning på kvällen!

Av Annelie - 9 april 2010 18:19

Nu är Soya förlåten! Jag inser att det var mitt fel oxå, eftesom telefonen låg där hon kunde ta den... Så nu är hon inte till salu längre!!!


I eftermiddag gick Cajsa, Soya och jag utmed Svartån. Mötte Sigge med matte och husse. Och gissa om hundarna sprang runt och lekte... De sprang ner till vattnet och Sigge försökte få med sej Soya ut i ån... Men hon bara stod och drack...

 

Innan vi träffade Sigge och co, hittade Soya en god pinne.



     



Soya, glad, trött och smutsig!



 

Soya letar godis under barken....


Nu ska Petter och jag åka och handla lite gott till kvällen!!! Ha en bra kväll!


          

Av Annelie - 9 april 2010 07:42

Söt och glad beardiestjej till salu! Förmånligt pris! Säljes pga att matte exploderat!!! Hunden gillar att bita på dyra tekniska saker, som datorer, mobiler och diverse dvd- filmer! (Glasögon går oxå bra!) Måste övervakas konstant! Gillar bus med andra hundar och människor och ställer inte till några större problem. (förutom att hon föredrar nyinköpta prylar som mattes allra nyaste mobiltelefon!)  Om ni är intresserade ring för mer info! Eller förresten det går ju inte, eftersom jag inte har någon fungerande telefon längre.... Hmmm.....

Av Annelie - 8 april 2010 21:47

Det gick jätte bra på kursen ikväll! Soya skötte sej alldeles utmärkt! Hon ville givetvis leka med alla, men hon fixade inkallning rakt genom högen av hundar och människor! Sen tränade vi på att gå på rad med ganska nära till hunden framför och hunden bakom, vi fick mötas och då inte låta hundarna hälsa! Jag känner att Soya har lättare att koncentrera sej om hon inte tillåts hälsa på de andra innan! Men det är många som inte förstår att jag inte vill att deras hund ska nosa på och leka med henne... Men får väl säga till varje gång, så kanske de förstår! Vi var bara 10 personer med hundar på kursen. Och på oss är det 2 ledare. På valpkursen var det säkert 10 hundar på 1 ledare. Så detta känns bättre... Att man kan få mer hjälp! Vi var många olika raser; 1 beardie, 1 schäfer, 1 lagotto, 1 labbe/golden, 1 rottis, 1 jackrussel/border collie, 1 flat, 1 dvärg schnauzer och 2 cavalierer. En salig blandning alltså!


Idag upptäckte jag även årets första fästing på Soya! Nu börjar den eviga jakten efter de otäcka smådjuren!


Chrille och jag har tittat på vilka utställningar vi skulle vilja åka på i vår och sommar! De vi har bestämt (iaf nästan) är Värnamo den 6 juni, Jönköping 19-21 juni och Borås (enbart beardisar) 4 juli! Får väl se om vi åker på nån mer, men just nu känns det som om dessa räcker! Vi får väl se hur det går i de här utställningarna först...


Nu är det sängdax igen! Dagarna går så fort! I morgon är det fredag och jag slutar tidigt! Skönt! Ska tvätta och fixa lite här hemma på eftermiddagen och sen slappa framför tv´n! Ha en bra fortsättning på kvällen och en bra dag i morgon!   

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Soya och annat


Ovido - Quiz & Flashcards